Barselona spremna da "žrtvuje" Vilju za tri igrača

Trener Katalonaca ima na raspolaganju 40 miliona funti (45,6 miliona eura), a potrebno mu je još toliko za Aleksisa Sančeza, Seska Fabregasa i Đuzepea Rosija. Zato je odlučio da proda Vilju za 40 miliona funti Čelziju ili Mančester sitiju
0 komentar(a)
vilja, Foto: Reuters
vilja, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2011. 08:48h

Barselona je spremna da pusti Davida Vilju za 40 miliona funti (45,6 miliona eura) u Čelzi ili Mančester siti.

"Miror" piše da Katalonci to ne žele da urade, ali da su svjesni da je to jedini način da sakupe 91 milion funti (104 miliona eura) kako bi doveli Aleksisa Sančeza (Udineze), Đuzepea Rosija (Viljareal) i Seska Fabregasa.

Sandro Rosel, predsjednik Barselone, ograničio je treneru Pepu Gvardiola 40 miliona funti (45,6 miliona eura) za pojačanja, kako bi se dodatno smanjio dug kluba koji iznosi 350 miliona funti (399 miliona eura).

- Gvardiola je napravio spisak igrača koji mu nisu potrebni, koju mogu da budu prodati, ali Vilja nije na njemu. Idealno bi bilo da ostane, posebno nakon sjajne sezone koju je imao. Radi se o velikom igraču. Međutim, svjestan je da je njegova prodaja jedini način za dodatna sredstva za pojačanja, a Čelzi i Mančester siti bi ga rado kupili - rekao je neimenovani izvor iz Barselone.

Vilja je na "Nou Kamp" stigao prošlog ljeta iz Valensije za 35 miliona eura (40 miliona eura) i postigao je 23 gola.

Barselona će nakon prodaje Vilje ponuditi Arsenalu 35 miliona funti za Fabregasa (40 miliona eura), 30 miliona funti (34 miliona eura) Udinezeu za Sančeza i Viljarealu za Rosija 26 miliona funti (30 miliona eura).

Te sume bi bile dovoljno da trio dođe u Barselonu i da opet Gvardiola ima fantastičan tim koji će naredne sezone pokušati da odbrani evropsku i špansku krunu.

Bonus video: