Bolonja nudi pola miliona za Mugošu

Po dogovoru koji nudi Bolonja, Mugoša bi nosio dres Budućnosti još jednu sezonu, nakon čega bi trebalo da se preseli preko Jadrana.
0 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.06.2011. 21:31h

Italijanski prvoligaš Bolonja jedan je od brojnih klubova koji su pokazali interesovanje za Stefana Mugošu, 19-godišnjeg napadača Budućnosti koji je igrama u drugom dijelu sezone (postigao sedam golova, po jedan Mogrenu i Rudaru) lansirao sebe u orbitu.

Italijani su, međutim, jedini poslali konkretnu ponudu. Ona, kako saznaju “Vijesti”, iznosi 500 hiljada eura. Po dogovoru koji nudi Bolonja, Mugoša bi nosio dres Budućnosti još jednu sezonu, nakon čega bi trebalo da se preseli preko Jadrana. Druga je varijanta da Mugoša odmah ide u Italiju, a Podgoričani uz pola miliona eura dobiju odgovarajući procenat od eventualnog narednog transfera.

Mugoša jedan od nekoliko mladih fudbalera Budućnosti (uz Radunovića, Nikolu S. Vukčevića...) koji su u drugom dijelu sezone postali standardni prvotimci i bili među najzaslužnijima što su Podgoričani osvojili pet bodova više od Mogrena i umalo napravili senzacionalan preokret i stigli zalihu Budvana sa polusezone.

Mugoša je i mladi reprezentativac Crne Gore, a u ovom kvalifikacionom ciklusu postigao je jedan gol.

Sada zavisi sve od Budućnosti, odnosno njenog opredjeljenja - da li će “plavi” prihvatiti ponudu, ostvariti zaradu i omogućiti Mugoši razvoj u većem klubu, ili će opredijeliti za dalje stvaranje tima koji bi naredne sezone konačno mogao da osvoji titulu.

Iako se u posljednjih desetak godina nije proslavila prodajama fudbalera u inostranstvo, Budućnost je znala da zaradi od napadača. Bogdan Milić je 2008. godine otišao u holandski Den Hag za 450 hiljada eura, dok je Fatos Bećiraj prošlog ljeta za skoro milion prodat zagrebačkom Dinamu.

Bonus video: