Balak odavno zna da nije u prvom planu

- Balak tačno zna o čemu smo pričali na sastancima. Od tada se ništa nije promijenilo - istakao je selektor Njemačke Joakim Lev
0 komentar(a)
Balak, Foto: REUTERS
Balak, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.06.2011. 17:16h

Puklo je i u njemačkom fudbalu - i to između selektora Joakima Leva i doskorašnjeg simbola reprezentacije Mihaela Balaka.

Nakon što je selektor „elfa” saopštio da ne računa na Balaka u budućnosti i da će prijateljski meč protiv Brazila 10. avgusta da mu bude oproštajni, oglasio se i bivši kapiten Njemačke.

- Stil i sadržaj onoga što je Lev rekao je u skladu sa načinom na koji me je tretirao od ljetošnje povrede. Nazvati odavno dogovorenu prijateljsku utakmicu mojom oproštajnom je farsa. Znam da svojim navijačima dugujem tu utakmicu, ali ovu ponudu neću da prihvatim - rekao je Balak.

Međutim, nije ostalo samo na tome - fudbalski savez (DFB) je brzo odgovorio i rekao da je Balak od početka znao da je u drugom planu u reprezentaciji.

- Ne shvatam njegov potez i zašto je sve nazvao farsom kada mu je na sastanku 30. marta rečeno da više nije u našim planovima. Od tada smo razgovarali nekoliko puta i mislili smo da je u njegovom interesu da još jednom kao kapiten povede ekipu na teren - kazao je portparol DFB-a Volfgang Nirsbah.

Nadovezao se i sam Lev.

- Balak tačno zna o čemu smo pričali na sastancima. Od tada se ništa nije promijenilo - istakao je selektor Njemačke.

Šta god da se desi u bliskoj budućnosti, jasno je da je Balakova reprezentativna karijera završena neslavno. Fudbaler Bajera je član „elfa” bio od 1999. do 2010. i za to vrijeme je odigrao 98 utakmica i postigao 42 gola.

Predvodio je Njemce do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2002. godine (nije igrao u finalu protiv Brazila zbog parnih kartona), kao i treće pozicije 2006.

Bio je kapiten tima koji je 2008. godine igrao finale Evropskog prvenstva protiv Španije.

Bonus video: