Dejli Miror: Vučinić odbio Blekburn jer hoće u Juventus

"Oni su se raspitivali o Mirku, ali to su uradili i neki drugi klubovi. Međutim, još uvijek smo daleko od pravih pregovora", zaključio je Lući.
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: REUTERS
Vučinić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.06.2011. 13:12h

U Engleskoj nemaju dileme – Mirko Vučinić je na korak od Juventusa. Prema pisanju Dejli Mirora, kapiten crnogorske reprezentacije, koji je, po svemu sudeći, odlučio da napusti Romu iako ima još dvije godine ugovora sa „vučicom“, odbio je Blekburn da bi ostao u Seriji A i prihvatio ponudu Juventusa.

Novi sportski direktor Rome Valter Sabatini, međutim, najavljuje da će uraditi sve što je moguće da zadrži Vučinića u Romi.

„Mirko je veliki igrač, a svojim potezima lako rješava i najkomplikovanije situacije na terenu. On zna da je pod ugovorom sa Romom, i pokušaćemo da nađemo rješenje. Lično, Vučinića smatram velikim bogatstvom našeg kluba – kazao je Sabatini.

Menadžer Vučinića, Alesandro Lući je proteklih dana boravio u Engleskoj, kako ističe ne samo zbog Mirka, već i zbog nekih drugih igrača čije interese zastupa.

“Ovo je prelazni period, bitno je prvo shvatiti da li je odnos Vučinića sa Romom zaista završen. Kod njega ima malo nezadovoljstva, u posljednje vrijeme čas jeste, čas nije bio cijenjen u Romi. U svakom slučaju, njemu je lijepo u Rimu, čak je kupio kuću sa namjerom da u Rimu ostane što je duže moguće. Međutim, dešava se u fudbalu da nešto “pukne”. Već smo se sreli sa Sabatinijem, a srešćemo se ponovo da bismo shvatili da li je ovo puta bez povratka”, kaže Lući.

Menadžer Vučinića, međutim, nije krio da se susreo sa čelnicima Juventusa, i da je jedna od tema bio upravo napadač “vučice”.

“Razgovarali smo o njemu, ali i nekim drugim igračima. Oni su se raspitivali o Mirku, ali to su uradili i neki drugi klubovi. Međutim, još uvijek smo daleko od pravih pregovora", zaključio je Lući.

Bonus video: