Baša potpisao za Lil: Presudila Liga šampiona

"Čekali smo ga dugo vremena. Mislim da je prošlo godinu i po od kada ga pratimo. U pitanju je ozbiljan fudbaler", izjavio je direktor Lila Frederik Pake
72 pregleda 0 komentar(a)
BAŠA, Foto: S. Prelević
BAŠA, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 17.06.2011. 19:54h

Sjajni štoper crnogorske reprezentacije Marko Baša uspješno je juče prošao ljekarske preglede u Lilu, nakon čega je potpisao četvorogodišnji ugovor sa francuskim šampionom.

- Marko Baša, čekali smo ga dugo vremena. Mislim da je prošlo godinu i po od kada ga pratimo. U pitanju je ozbiljan fudbaler. Vidjećemo gdje se trenutno nalazi na fizičkom planu, ali mislim da je sve u redu. Baša je igrač kojeg dobro poznajemo, kako mi tako i trener Rudi Garsija, koji ga je već trenurao u Le Manu - kazao je generalni direktor Lila Frederik Pake.

Za Bašinu “slobodu” Lil je moskovskoj Lokomotivi platio milion i po eura. Baši je ugovor sa Lokomotivom isticao za godinu, ali je 28-godišnji defanzivac imao stavku u ugovoru sa ruskim klubom koja mu je garantovala odlazak u slučaju ponude interesantne za nastavak njegove karijere. Igranje u Ligi šampiona to svakako jeste, što je i presudilo u izboru nove sredine crnogorskog reprezentativca.

Četiri godine igranja u Francuskoj, u kojima je bio nezamjenljiv, ali i kapiten Le Mana, podigli su cijenu Baši, pa su od namjere da ga angažuju odustali mnogi veliki klubovi iz Španije i Francuske, a interesovao se 2007. godine i Juventus. Ipak, u ljeto 2008. godine Baša je pojačao Lokomotivu, za koju je u svim takmičenjima nastupio 52 puta i postigao jedan gol.

Bonus video: