Mekliš na klupi Aston Vile uprkos protestima navijača

Vlasnik Vile, Amerikanac Rendi Lerner insistirao je, međutim, na angažovanju 52-godišnjeg škotskog stručnjaka koji će biti treći trener za manje od godinu dana.
0 komentar(a)
Mekliš, Foto: REUTERS
Mekliš, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.06.2011. 11:14h

Aston Vila je danas angažovala Aleksa Mekliša za trenera, ignorišući proteste navijača zbog angažovanja stručnjaka koji je prije samo pet dana otišao iz "vječitog" rivala - Birmingema.

Ta rijetka promjena trenerskih poslova između lokalnih klubova razbjesnjela je upravu Birmingema, koja je tražila nadoknadu za posljednje dvije godine Meklišovog ugovora.

Navijači Vile, takođe, su se naljutili, pošto niko ne voli Mekliša zbog veza sa svojim najvećim rivalom.

Vlasnik Vile, Amerikanac Rendi Lerner insistirao je, međutim, na angažovanju 52-godišnjeg škotskog stručnjaka koji će biti treći trener za manje od godinu dana.

"Znam da su neki naši navijači izrazili nezadovoljstvo, a razumijem i zašto. Na meni je sada da vas ubedim da sam pravi čovjek da povedem klub naprijed i namjeravam da dam apsolutno sve da dokažem da mogu donijeti uspjeh klubu", rekao je Mekliš.

Novi trener naslijediće na klupi Žerara Ulijea koji je prošle nedjelje napustio taj klub zbog srčanih problema, posijle samo devet mjeseci na tom mjestu.

Izvršni direktor Vile Pol Fokner rekao je da je Mekliš ispunio sve kriterijume koje je klub tražio: bogato premijerligaško iskustvo, marljivost, liderske sposobnosti i "zajedničku viziju".

Mekliš je trenersku karijeru počeo u Madervelu i Hibernijanu, a onda je osvojio titulu u Škotskoj sa Rendžersom, a zatim i preuzeo reprezentaciju te zemlje.

Birmingem je preuzeo novembra 2007. godine. Iako je taj klub prošlog meseca ispao iz Premijer lige po drugi put za vrijeme njegovog mandata, ekipa se plasirala za Ligu Evropa sljedeće godine, pošto je pobijedila u Liga kupu i tako okončala period od 48 godina bez trofeja.

Bonus video: