Finale Lige šampiona 2013. ponovo na “Vembliju”

To finale biće jedan od događaja kojim će Fudbalska asocijacija Engleske (FA) proslaviti veliki jubilej - 150 godina od osnivanja kolijevke fudbala.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 19:08h

“Vembli” će biti domaćin finala Lige šampiona 2013. godine, samo dvije godine nakon što je ove godine bio poprište finala između Barselone i Mančestera, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Izvršni komitet UEFA je ovu odluku donio jednoglasno, a to će biti prvi put da jedan stadion bude domaćin finalnog meča Lige šampiona dva puta u tri godine.

To finale biće jedan od događaja kojim će Fudbalska asocijacija Engleske (FA) proslaviti veliki jubilej - 150 godina od osnivanja kolijevke fudbala.

Predsjednik UEFA Mišel Platini objasnio je da će se "finale vratiti poslije dvije godine, jer su 28. maja Englezi bili uspješni organizatori", i pored kritika o cijenama karata za finale.

"Ovakva odluka može izgledati kao izuzetna, ali mislim da je za nas važno da poštujemo jubilej fudbalske igre. Ako ne poznajemo prošlost, nećemo spoznati ni budućnost", kazao je Mišel Platini, predsjednik UEFA.

Platini je podsjetio da je Fudbalska asocijacija Engleske najstarija među fudbalskim savezima, te da će 2013. godina biti “izuzetan momenat za prelijepu fudbalsku igru”

"Te godine ćemo, takođe, proslaviti 150 godina postojanja pravila fudbalske igre, i zaključili smo da je obaveza UEFA da pomogne da Fudbalska asocijacija Engleske jubilej proslavi na poseban način", dodao je Platini.

Bonus video: