Sabatini: Možda se Vučinić predomisli

Znam šta Vučinić misli, ali ne znači da se neće predomisliti”, citirao je danas rimski sportski list list “Korijere delo sport” izjavu Valtera Sabatinija, novog sportskog direktora Rome
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 19:25h

“Znam šta Vučinić misli, ali ne znači da se neće predomisliti”, citirao je danas rimski sportski list list “Korijere delo sport” izjavu Valtera Sabatinija, novog sportskog direktora Rome.

Vučinić, dakle, nakon pet sezona provedenih Rimu očigledno želi da promijeni sredinu, ali se čelnici Rome nadaju da će ga zadržati.

S tim što ne žele nezadovoljnog fudbalera, već se nadaju da će se Mirko bukvalno predomisliti, i da će ponovo biti srećan u “vječnom gradu”.

"Znam šta je Vučinić izjavio, i lično, i preko svog menadžera. Ali, možda se predomisli", kazao je Sabatini, a potom fotografski otpisao ishod sastanka sa Vućinićevim menadžerom, Alesandrom Lućijem.

"Trenutno smo na 0:0! Pričali smo i ne bih još uvijek te razgovore svrstao niti u kategoriju pobjeda, niti u kategoriju poraza. U suštini, optimista sam, jer odlično sarađujemo", rekao je Sabatini.

Za Mirka Vučinića zainteresovan je Juventus, a Roma će ga pustiti samo za 30 miliona eura, tako su makar pisali italijanski mediji.

"Nikakvih zvaničnih kontakata sa Juventusom nismo imali oko Vučinića. U suštini, Mirka žele svi, ali su svi imali obzira da nam ga ne traže. Slično je i sa Menezom, koji je sjajan fudbaler, ali moramo bolje da ga razumijemo", dodao je Sabatini, koji će do početka sezone pokušati da napravi novu i bolju Romu.

"Predsjednik mi je rekao nije važan budžet, važan je tim. Prema tome, nismo ograničeni, ali i nećemo da se rasipamo. Imao sam vrlo malo vremena i još moram da obavim razgovore sa nekim igračima, da vidim šta misle.

Situaciju oko Mirka Vučinića juče za italijanski "radioIES”, u emisiji “A tuto kampo”, komentarisao i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

"Mnogo čitam u novinama o Mirku i znam dobro o čemu se priča u Rimu. Ipak, više volim da se ne miješam u to što može da bude njegov životni izbor. Nadam se da će neći rješenje, bilo u Romi ili negdje drugo, gdje može da se prikaže u najboljem svijetlu i da njemu bude dobro", prokomentarisao je Savićević.

A više engleskih medija javlja da bi kompletnu situaciju mogao da iskoristi - ni manje ni više nego Blekburn, i da dovede Vučinića u svoje redove.

Ipak, priča je nerealna - kompletan budžet “roversa” za pojačanja iznosi 23 miliona eura, a za Vučinića su planirali da daju deset.

Uostalom, teško da bi osrednji engleski klub bio Vučinićev izbor.

Bonus video: