Gulita više interesuju barovi i diskoteke

"Umjesto da razmišlja o tome kako da ekipa popravi igru, Gulitu su u glavi samo barovi i diskoteke. Ako ne pobjedi danas u Permu, dobiće otkaz", kazao je predsjednik Tereka Ramzan Kadirov
0 komentar(a)
Gulit, Foto: Reuters
Gulit, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2011. 10:00h

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit biće otpušten sa mjesta prvog trenera Tereka iz Groznog ako danas ne osvoji sva tri boda na gostovanju Amkaru u Permu.

Ovo nije špekulacija, novinsko nagađanje ili vijest koja je prucurjela iz kluba. Ovo je informacija koja je objavljena ni manje ni više nego na zvaničnom sajtu čečenskog kluba!

Čelnici Tereka toliko su ljuti na Gulita da je predsjednik Ramzan Kadirov bez ustezanja kazao novinarima da je trener njihovog kluba mnogo više posvećen barovima i diskotekama, nego li radu na terenu.

"Umjesto da razmišlja o tome kako da ekipa popravi igru, Gulitu su u glavi samo barovi i diskoteke. Mislim da je danas pravo vrijeme da objavimo da Gulit nije opravdao očekivanja rukovodstva kluba".

Nakon 12 odigranih kola u ruskoj Premijer ligi, Terek je tek 14 sa 12 osvojenih bodova. Cilj kluba prije početka sezone bio je izlazak na evropsku scenu, a dovođenje Gulita trebao je da bude prvi korak ka tom cilju.

Međutim, umjesto bitke za Evropu, Gulit se pred 13. kolo prvenstva suočio sa ultimatumom.

"Gulit mora da osvoji tri boda u Permu protiv Amkara. Ako odigra neriješeno ili izgubi, biće otpušten sa mjesta prvog trenera", saopštio je Kadirov.

Bonus video: