Novara dio elite nakon 55 godina

Novaru su do Serije A vodili napadači Kristijan Bertani (18 golova) i Argentinac Pablo Andres Gonzales koji je postigao 16 pogodaka
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2011. 15:32h

Pobjedom nad Padovom u plej-ofu Novara je promijenila istoriju i vratila se u Seriju A nakon 55 godina čekanja.

Klub iz Pijemontea je prije dvije sezone igrao u Seriji C1, ali je predvođen iskusnim trenerom Atilijom Teserom u samo dvije sezone, mimo očekivanja italijanske javnosti, došao do elite.

Novaru su do Serije A vodili napadači Kristijan Bertani (18 golova) i Argentinac Pablo Andres Gonzales koji je postigao 16 pogodaka. U timu su bili i neki igrači koji imaju duži staž u Seriji A, poput 36-godišnjeg golmana Alberta Džimija Fontane, Đuzepea Đemitija, Aleksa Pinardija, Marka Rigonija, Andree Parole...

- Ko bi na početku sezone rekao da ćemo da se borimo za Seriju A i da ćemo na kraju da uspijemo. Uradili smo veliku stvar, ispisali smo istoriju i sada možemo da se spremamo za elitu, da i tamo pokažemo da vrijedimo - rekao je trener Padove Teser.

Teser je Novaru preuzeo u junu 2009. godine nakon što je dobio otkaz u Padovi, ekipi koju je sada eliminisao u plej-ofu.

- Ne gledam na to kao na osvetu. Samo se nadam da ću se sa Novarom mnogo duže zadržati u Seriji A nego što je bio slučaj sa Askolijem i Kaljarijem u prošlosti - kazao je Teser.

Novara se tako pridružila Atalanti i Sijeni koje su kao dvije prvoplasirane ekipe došle do elite, ali je pitanje šta će biti sa ta dva tima nakon nove afere oko namještaljki.

Novara se, inače, prošle sezone bila vratila u Seriju B poslije 33 godine.

Bonus video: