Emotivan oproštaj Martina Palerma (video)

Nisam mogao ni da sanjam da će mi navijači iskazati toliku ljubav. Uživam u ovom jedinstvenom trenutku - sa suzama u očima je poručio Ludak
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2011. 09:56h

Iako je Velez Sarsfild osvojio Klausuru, centralna tema argentinskih medija je oproštaj Martina Palerma od navijača Boke juniors.

Ludak je sinoć igrao posljednji meč na „Bombonjeri“, a klub i navijači su mu priredili spektakularni oproštaj. Suze nisu mogli da sakriju ni on ni njegovi fanovi...

- Toliko toga sam doživio na ovom stadionu. Nisam mogao ni da sanjam da će mi navijači iskazati toliku ljubav. Uživam u ovom jedinstvenom trenutku - sa suzama u očima je poručio Palermo.

Najbolji strijelac u istoriji Boke (236 golova), koji je u karijeri igrao i za Estudijantes, Viljareal, Betis i Alaves, sa svojim omiljenim klubom je osvojio čak 14 nacionalnih titula.

- Razmišljam o mnogo stvari. Hvala vam za svu ljubav, za sve zajedničke godine, za sve radosti i tuge. Moramo da budemo nasmijani, jer možemo da pobeđujemo - rekao je 37-godišnji as.

Ludak je odigrao svega 15 utakmica za Argentinu, a jedan od devet golova koje je postigao odveo je „gaučose“ na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Tada je pogodio mrežu Perua (Argentina slavila 2:1), a tadašnji selektor Dijego Armando Maradona nazvao je to čudom Svetog Martina.

Meč sa Banfildom, ipak, neće biti posljednji u njegovoj karijeri, jer Boka u posljednjem kolu Klausure gostuje Gimnasiji u La Plati.

Bonus video: