Matija Gligorović se drugi put dokazuje na kampu Barselone

Mladi golman biće jedan od 64 učesnika na beogradskom kampu, koji se održava od 19. do 24. juna
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2011. 21:00h

Golman koji je u minuloj sezoni branio za pjetliće Zete - Matija Gligorović je kao 13-godišnjak već skrenuo veliku pažnju ne samo u domaćoj fudbalskoj javnosti. Drugo uzastopno učešće na kampu Barselone potvrda je da je talentovani čuvar mreže na pravom putu.

Gligorović je po dolasku u Zetu branio i za dvije godine stariju generaciju...

"Ove sezone smo zablistali u proljećnjem dijelu prvenstva. U nastavku sezone nismo poraženi, dok sam ja primio svega dva pogotka. Zadovoljstvo je što za trenera imamo dobrog čovjeka i stručnjaka kakav je Dragoljub Đuretić. Nadam se da ću naredne sezone osvojiti i titulu sa klubom" kaže Gligorović.

Interesantno da su za mladog golmana u posljednjih nekoliko godina interesovanje pokazali brojni klubovi iz Srbije, među kojima i najveći - Crvena zvezda i Partizan. Prije nekoliko godina Gligorović je ostavio pozitivan utisak na probi u „crveno-bijelom” dresu...

"Rečeno nam je da zbog rigoroznih pravila koje diktira Uefa nema šansi za eventualni dogovor prije nego što Matija napuni 15-16 godina. Veliku zahvalnost dugujemo Miodragu Martaću, čovjeku koji je od početka bio veoma korektan u čitavoj priči.

Martać je tada bio zadužen za skauting u Zvezdi, on je vidio Matiju i bio je oduševljen njegovim golmanskim umijećem. Nakon toga, takođe na Martaćev poziv Matija je branio za Borac iz Čačka na turniru u Guči. I ljudi iz Borca su nam tada priredili velikodušan doček, koji ostaje za pamćenje" ističe Rajko Gligorović, otac perspektivnog golmana.

A prije nego što je stigao u Zetu, Matija je prve korake napravio u podgoričkim školama fudbala...

"Počeo sam u „Areni” kod Saše Ivanovića, a potom sam trenirao i u “Orlovima” kod Ranka Milića. Mnogo mi znači i rad u školi golmana kod Miloša Krstajića, koji mi je zaista puno pomogao" ističe 13-godišnji čuvar mreže.

Gligorović trenutno razmišlja o novom kampu koji Barselona organizuje za talentovane dječake sa čitavog Balkana. Mladi golman Zete biće jedan od 64 učesnika na beogradskom kampu...

"Dobio sam pozivnicu, a novi kamp je važniji od onog prošlogodišnjeg. Lani sam „stavljen” da branim sa najstarijom grupom, koju su činili igrači rođeni 1996. godine. Tada su mi prilazili brojni menadžeri, tražili očev broj telefona" zaključio je Gligorović.

Bonus video: