Vignjević: Do sada sam pregovarao samo sa Žilinom

"U Pljevljima sam napravio lijep uspjeh i upravo zbog toga u ovom prelaznom roku je drugačija situacija nego prije nekoliko godina" kazao je doskorašnji trener Rudara
0 komentar(a)
VIGNJEVIC, Foto: Savo Prelević
VIGNJEVIC, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2011. 00:28h

Sa tri trofeja u posljednje dvije sezone (titula i dva Kupa sa Rudarom), Nebojša Vignjević promovisao je sebe u glavnog junaka ljetnje fudbalske berze. Interesovanje za trenere je, ipak, kraćeg roka, i ne traje čitavo ljeto, a mnoge ekipe polako već otpočinju pripreme za narednu sezonu i nastup na međunarodnoj sceni. Vignjević je sa ponosom napustio Pljevlja, a u minulom periodu “seljen” je od slovačke Žiline do novosadske Vojvodine, pominje se da je interesovanje pokazao i subotički Spartak. A posljednja priča je da će doskorašnji trener Rudara, navodno, preuzeti kormilo Budućnosti.

- Čujem i ja priče koje dolaze iz okoline, od ljudi koji su bliski Budućnosti, ali zvanični pregovori sa mnom nisu vođeni - kazao je Vignjević.

Interesantno da je bivši trener Grblja i Rudara bio na meti Budućnosti prije tačno dvije godine. Sa Vignjevićem je tadašnja uprava “plavo-bijelih” stupila u kontakt, ali su ljeta 2009. godine pod Goricu stigli - prvo Vladimir Bulatović (bivši sportski direktor), a nedugo zatim Mihailo Ivanović je postavljen za trenera...

- Iako sam i u Grblju imao rezultate, možda im tada nisam bio interesantan kao sada poslije ovoga sa Rudarom. Ne mogu da budem nezadovoljan što se sve izdešavalo ovako, naprotiv, u Pljevljima sam napravio lijep uspjeh i upravo zbog toga u ovom prelaznom roku je drugačija situacija nego prije nekoliko godina - dodao je doskorašnji trener Rudara.

A priče o Vignjevićevom odlasku u slovačku Žilinu, koja je u tek završenoj sezoni igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, u domaćoj javnosti su se pročule još dok je 43-godišnji stručnjak boravio u Pljevljima.

- Žilina je svakako bila moj prvi pik - naša saradnja je već bila dogovorena, ponuđeni su mi i konkretni uslovi, ali su se nakon toga stvari iskomplikovale... A što se tiče Vojvodine, tu je puno više bilo priče nego nekih konkretnih stvari. Jasno je, međutim, da sva ta interesovanja prijaju - priznaje Vignjević.

Popularni Vignja stekao je zavidnu reputaciju u Crnoj Gori, a u posljednje dvije godine se po broju osvojenih trofeja izjednačio sa sadašnjim trenerom prvoligaša iz Golubovaca Dejanom Vukićevićem, koji je vodeći Zetu i Mogren osvojio dvije titule i Kup. Logično da beogradski stručnjak sada ima i veće trenerske ambicije...

- Ako ne budem našao pravi klub, neću raditi po svaku cijenu. Ne želim da devalviram ovo što sam napravio do sada, a ukoliko se poklope moje i ambicije potencijalno novog kluba, mislim da ćemo se lako dogovoriti. Prija mi i odmor, radio sam pet godina u kontinuitetu... No, kako vrijeme odmiče pomalo me hvata i nervoza. Fudbal je takav - zaključio je Vignjević.

Bonus video: