Siti samo perfekcija vodi u polufinale, Roma priželjkuje čudo

"Građani" napadaju Liverpul nakon 0:3 na "Enfildu", Barsa u Rimu brani sigurnih 4:1
101 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Mančester siti, Foto: Reuters
Liga šampiona Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2018. 09:44h

Iza Mančester sitija je najgori period u sezoni, porazi od Liverpula u Ligi šampiona i Mančester junajteda u prvenstvu imaju mnogo toga zajedničkog, ali "građani" i dalje imaju šansu da nadoknade sve.

Titula u Premijer ligi neće doći u pitanje uprkos porazu poslije 2:0 u gradskom derbiju, ali u Ligi šampiona čekanja više nema - pred timom Pepa Gvardiole je ključna utakmica protiv “redsa” u kojoj jure čak tri gola minusa (3:0).

Liverpul nije imao milosti prije šest dana, kaznio je loše prvo poluvrijeme gostiju i napravio ogroman korak ka polufinalu.

"Moramo da budemo savršeni. Da stvaramo šanse i da ne dozvolimo protivniku da nas ugrozi. Prilike koje stvorimo moramo da realizujemo, a njih da zaustavimo. Zato nam je potrebna perfektna utakmica protiv Liverpula", rekao je Gvardiola.

Golovi Mohameda Salaha, Aleksa Okslejd-Čembrlena i Sadija Manea učinili su da Siti bude u bezizlaznoj situaciji, a da ne ide sve kako treba vidjelo se i protiv Junajteda.

"Kako ćemo reagovati nakon dva poraza? Ne znam, vidjećemo. Ovo je za nas veliki psihološki test, a najvažnije je što igrači vjeruju da možemo da napravimo čudo", istakao je katalonski trener.

Salah vjerovatno ne igra

Salah se povrijedio početkom drugog poluvremena u prvom susretu, potom je propustio gradski derbi protiv Evertona. Šanse da večeras nastupi nisu velike - tako makar tvrdi Jirgen Klop.

"Trenirao je odvojeno, ali sve je moguće. Kako stoje stvari, prije neće igrati nego što hoće", kaže Njemac.

Liverpul ni ne pomišlja da je dvomeč riješen.

"Svi znamo ko je Gvardiola i svi znamo kakav je tim Siti. Vrhunska je ekipa, ali ne i savršena, jer takva ne postoji. Postoje situacije, dani, nekada i minuti kada niste savršeni, ali je istina da je Siti nešto najbliže savršenstvu, jer najduže od svih timova drži konstantu", rekao je Klop.

U sva tri ovogodišnja meča Sitija i Liverpula je bilo golova. U prvom prvenstvenom susretu "građani" su pobijedili sa 5:0, na "Enfildu" je slavio domaćin rezultatom 4:3, onda i 3:0 u Ligi šampiona.

Dakle, teško je i zamisliti da večeras može da izostane vatromet...

"Nije Siti ranjen, siguran sam u to", dodao je menadžer Liverpula.

Čudu se nada i Roma, ali koliko je to realno?

Barselona ima sigurnih 4:1 pred gostovanje Romi, ali je prvi susret u Kataloniji bio sve samo ne rutinski za domaćina.

"Vučica" je oštećena za penal kod 0:0, potom je poklonila dva autogola (Danijele de Rosi, pa Kostas Manolas) i reklo bi se da je to previše malera da bi Rimljani izašli iz ovako teške situacije.

"Ne predajemo se i vjerujemo u veliki preokret. Stadion će biti pun, a na nama je da u meč uđemo s vjerom da je sve moguće", rekao je trener Rome Euzebio di Franćesko.

Romu već za vikend čeka derbi protiv Lacija koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za Ligu šampiona.

"O derbiju ćemo misliti poslije Barse. Potrebno nam je pravo čudo večeras i Lacio sada nije naš prioritet", dodao je Di Franćesko.

Barsa dolazi da završi posao za novo polufinale.

"Želimo da pobijedimo, ali to ne znači da potcjenjujemo Romu. Previše vjere u sopstvene mogućnosti nekada može skupo da košta. Moramo da budemo spremni za igru Rome, koja će pokušati da što prije postigne pogodak", jasan je trener "blaugrane" Ernesto Valverde.

Bonus video: