Baća Radović umjesto Čelebića

Građevinski biznismen i član borda direktora FK Budućnost, Blagota - Baća Radović, trebalo bi početkom naredne sedmice da bude imenovan za v.d.predsjednika najvećeg crnogorskog kluba
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2011. 16:56h

Građevinski biznismen i član borda direktora FK Budućnost, Blagota - Baća Radović, trebalo bi početkom naredne sedmice da bude imenovan za vršioca dužnosti predsjednika najvećeg crnogorskog kluba, saznaju „Vijesti”.

Odlazak još uvijek aktuelnog predsjednika Tomislava Čelebića je, dakle, samo tehničko pitanje i definitivno će biti ozvaničen na predstojećoj sjednici Upravnog odbora kluba. Čelebićevo razrješenje nije obavljeno odmah po završetku prošle sezone (njegove druge bez osvojenog trofeja), samo zbog toga što se tražio njegov nasljednik.

Gradonačelnik Podgorice i predsjednik Skupštine kluba Miomir Mugoša, uspio je, međutim, na sastanku kojem je prisustvovao i Čelebić, da ubijedi Radovića da obavlja ovu osjetljivu funkciju makar do ljeta, kada bi podgorički klub trebalo da dobije predsjednika na duže staze, a možda i da konačno bude privatizovan.

Jer, transformacijom kluba u akcionarsko društvo nedavno su se konačno stekli uslovi da Budućnost pređe i privatne ruke. Opština Podgorica bi mogla zainteresovanom licu, ili više njih, da proda svoj većinski paket akcija (99,9 odsto), mada još uvijek nema toliko hrabrih da se upuste u takvu kupovinu.

Priča o navodnoj spremnosti Aca Đukanovića, brata doskorašnjeg premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića, da uđe u klub putem kupovine akcija na berzi, stara je već nekoliko godina, ali je i dalje daleko od realizacije, baš kao i navodna spremnost vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da postane i vlasnik fudbalskog kluba.

Razrješenje Čelebića i eventualnim imenovanjem Radovića, neće se, dakle, koncepcijski promijeniti puno u načinu vođenja kluba, ali bi Budućnost nakon više od godine napokon mogla da vrati navijače, kojih nema od aprila 2010. zbog neslaganja sa Čelebićem.

Sasvim je sigurno da se odlaskom sa mjesta predsjednika raduje i sam Čelebić, koji je zimus na konferenciji za medije, otvoreno priznao novinarima da nije tu zbog toga što je „zaljubljen u predsjedničku fotelju”, već zbog partnerskih odnosa njegove firme sa glavnim gradom.

Čelebića su navijači u proteklih petnaest mjeseci pravili brojne neprijatnosti od ispisivanja gradskih fasada sa pogrdnim natpisima, do različitih vrsta verbalnih napada. Odlaskom Čelebića sa mjesta predsjednika kluba, takva histerija mogla bi konačno da prestane.

Ostaje da se vidi da li će promjene u vrhu kluba povući sa sobom i promjene u ostalim (nižim) strukturama kluba.

Mada, bilo bi nelogično - Podgoričani su već počeli pripreme za novu sezonu, a trener Saša Petrović i sportski direktor Nebojša Jovović imaju iza sebe odlično odrađenu polusezonu u kojoj je Budućnost osvojila pet bodova više od Mogrena i afirmisala nekoliko mlađih fudbalera, što je bila i koncepcija kluba postavljena tokom zime.

Ali, ako se zna kako je podgorički klub funkcionisao posljednjih nekoliko godina, u kojima je maltene postao svjetski rekorder u broju promijenjenih trenera i direktora, što god da se desi ne bi trebalo da čudi.

Ljetnje želje: Ćetković, Ivica Jovanović, Adžić...

Vezista Mogrena i povremeni crnogorski reprezentativac Marko Ćetković, te napadač i defanzivac Rudara, Ivica Jovanović i Vladan Adžić su fudbaleri koje će Budućnost pokušati da dovede u predstojećem prelaznom roku.

Zanimljivo da su pomenuti fudbaleri isključiva želja predsjednika skupštine kluba Miomira Mugoše, koji ih je snimio gledajući mečeve podgoričkog kluba sa Pljevljacima i Budvanima minulih sezona. Koliko su ta dovođenja realna, pokazaće naredni dani.

Definitivno će biti teže dovesti Ćetkovića, koga će Mogren teško pustiti, posebno da pređe u redove najvećeg konkurenta, dok bi dolasci Jovanovića i Adžića vjerovatno bili nešto lakši zadaci, s obzirom na to da je Rudar prije dva dana promijenio i trenera i vjerovatno na crnogorskoj fudbalskoj mapi neće predstavljati tako jaku silu kao u minule dvije godine.

Bonus video: