Pobjeda Meksika u sjenci doping skandala

Čak petorica reprezentativaca Meksika izbačena su sa turnira jer su bila pozitivna na zabranjenu supstancu klenbuterol. Iz medicinske službe tima saopšteno je da su dopingovani fudbaleri jeli - pokvarednu govedinu.
0 komentar(a)
mexiko, Foto: Reuters
mexiko, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2011. 09:55h

Reprezentacija Meksika bila je silovita protik Kube (5:0) u drugom kolu Golf kupa, ali je meč ostao u sjenci velikog doping skandala - čak petorica reprezentativaca Meksika izbačena su sa turnira jer su bila pozitivna na zabranjenu supstancu klenbuterol.

Među njima su golman Giljermo Očoa, defanzivac Francisko Rodrigez, te rezervni fudbaleri Edgar Duenjas, Kristian Bermudes i Antonio Nelson Sinja.

Iz medicinske službe reprezentacije Meksika saopšteno je da su dopingovani fudbaleri jeli - pokvarednu govedinu.

"Imenovali smo specijalni tim stručnjaka koji će istražiti šta se dogodilo. Činjenica da su čak pet fudbalera bili pozitivni na doping testu, i to na istu supstancu, govori da je ona unešena putem hrane. Očigledno je da su njih petorica jeli malo parče mesa. Ali, istražićemo kompletan slučaj", kazao je direktor meksičke reprezentacije Decio de Marija.

Interesantno da se i čuveni biciklista Alberto Kontador žalio da je jeo govedinu nakon što je prošlog jula u njegovoj krvi takođe pronađena zabranjena supstanca.

Meksiko je, uprkos doping skandalu, prvi u svojoj grupi Gold kupa, takmičenja u kojem učestvuju reprezentacije Sjeverne i Srednje Amerike. "Sombrerosi" imaju gol razliku 10:0 i dva boda više od Kostarike, koja je rano jutros remizirala sa El Salvadorom (1:1).

Meč je obilježila nevjerovatna sudijska krađa na štetu Kostarikanaca, koji su u drugom poluvremenu kod rezultata 1:0 za protivnika oštećeni za čist penal, a poništen im je i gol iako David Guzman nije bio u ofsajdu.

A na kraju meča, žalio se - selektor El Salvadora!

"Ovo je pljačka! Ukrali su nam pobjedu. Sudija je produžio meč četiri minuta, ne znam iz kojeg razloga. A onda je na sve to dodao još jedan minut i Kostarika je izjednačila", rekao je Rikardo la Volpe, selektor Salvadora.

Bonus video: