Petrović nastavlja proces, ali očekuje i trofeje

Proces stvaranja tima nastavićemo i u novoj sezoni, ali ne bih ni radio ovaj posao kada bih rekao da nećemo ići na najviši plasman, rekao je Petrović
59 pregleda 0 komentar(a)
Petrović, Foto: Savo Prelević
Petrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2011. 18:43h

U iščekivanju mogućih promjena u vrhu kluba (još uvijek aktuelni predsjednik Tomislav Čelebić nije bio na prozivci), fudbaleri Budućnosti počeli su danas pripreme za novu sezonu.

Okupljanje na klupskom kampu na Starom aerodromu zapravo nije bio početak, već samo nastavak - većina fudbalera odmarala je samo devet dana, a neki koji su putovali sa mladom reprezentacijom u Jermeniju (Golubović, Mugoša, Nikač) nisu imali ni dana predaha!

Njima je Saša Petrović produžio odmor do 13. juna, a ostali su već od danas u pogonu.

"Morali smo da počnemo ranije jer je prva evropska utakmica već za tri sedmice. Do trada treba da znam na koje fudbalere mogu da računam", prokomentarisao je Saša Petrović.

A njemu su se na prvom treningu javili svi fudbaleri koji su igrali u proljećnom dijelu sezone, osim trojice kojima je istekao ugovor (Brnović, Mazić, Adamović), kao i Orahovca (povreda) i Vukovića (porodični razlozi).

Novi igrači su nekadašnji napadač Sutjeske Admir Adrović, koji je doduše trenirao sa ekipom u prvoj polusezoni, kao i doskorašnji vezista Zete Nenad Matić i desni bek Dečića Nijazim Padović.

To, međutim, neće biti tim s kojim će Budućnost početi naredni šampionat, skoro sa sigurnošću tvrdi Petrović.

"Biće još pojačanja, posebno mi je potreban jedan fudbaler u veznom redu. Takođe, ukoliko ode neko od fudbalera koje trenutno imamo, a vrlo je vjerovatno da hoće, moraćemo da dovedemo kvalitetne zamjene", rekao je Petrović.

Budućnost će se, međutim, i dalje mahom oslanjati na fudbalere iz sopstvene škole, a proces koji je započet u prošloj, nastaviće se i u narednoj sezoni.

"Imamo puno talentovane djece i mislim da je to prava priča za crnogorski fudbal. Uvijek navodim primjer Holandije - ako su oni zaključili da nisu dovoljno bogati da bi kupovali fudbalere, već da bi trebali da ih stvaraju, zašto sličnim putem ne bi krenula ni Crna Gora", kaže Petrovič.

Ipak, Podgoričani neće odustati od uloge favorita u narednoj sezoni, koliko god imali mlad tim.

"Ne bih ni radio ovaj posao kada bih rekao da nećemo ići na najviši plasman. Ako smo u prošloj polusezoni stigli zaostatak Mogrena od pet bodova, zamalo ih i prestigli na kraju, zašto sada da se ne borimo za titulu kada ćemo biti iskusniji za jednu godinu, i ubijeđen sam još jači", dodao je Petrović.

Budućnost će 20. juna dobiti protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Kako bi Podgoričani, s obzirom da su nosioci na žrijebu, mogli da dobiju lakšeg protivnika, cilj je da se prođe u drugo kolo.

"Volio bih da izvučemo lakšeg protivnika u prvom kolu, po mogućnosti i tim kome prvenstvo, kao i nama, nije u toku", zaključio je Petrović.

Glavni dio priprema Podgoričani će vjerovatno obaviti na Cetinju. Taj detalj (minulih sezona išlo se na Zlatibor) ne mora da znači da su Podgoričani u finansijskim problemima, kaže trener Budućnosti.

"Klub je dobio ratu od Dinama za Bećiraja i sigurno da je Budućnost klub u okruženju koji ima najmanje finansijskih problema", zaključio je Petrović.

Bonus video: