Zalet sa Trešnjice, pa gostovanje u Moldaviji

Poslije samo desetak dana pauze, fudbaleri Zete počeli su danas pripreme za evropsko iskušenje, koje ih očekuje posljednjeg dana juna.
0 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.06.2011. 19:10h

Poslije samo desetak dana pauze, fudbaleri Zete počeli su danas pripreme za evropsko iskušenje, koje ih očekuje posljednjeg dana juna (tada se igra prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope). Žrijeb će se obaviti 20. juna u Nionu, a u klubu iz Golubovaca imaju razrađen plan pred novo iskušenje na međunarodnoj sceni - fudbaleri Zete hvataju zalet sa svoje Trešnjice, dok će na poziv Dačije dio skraćenih priprema odraditi u moldavskom Kišinjevu (od 15. do 21. juna). Tamo će imati dvije provjere - protiv domaćina Dačije i Zimbrua, koji je takođe iz glavnog grada Moldavije.

Golubovčani su, inače, prošle godine eliminisani od Dačije u prvom kolu kvalifikacija u istom takmičenju (u Nikšiću je bilo 1:1, dok u revanšu u Kišinjevu nije bilo golova).

"Domaćin snosi sve troškove, iz Dačije su nas pozvali da budemo njihovi gosti i to u terminu koji nama odgovara, na tome smo im veoma zahvalni. Vjerujem da ćemo sa Moldavcima uspostaviti saradnju koja će trajati više godina i od koje će oba kluba imati koristi. No, o tim detaljima pričaćemo kada se vratimo", predočio je planove Miodrag Raičković, predsjednik skupštine kluba.

A fudbaleri Zete će za kratko vrijeme pokušati da se što bolje spreme za naredni izazov...

"Ovo je specifična situacija, moramo da se spremimo za samo tri sedmice, a već nakon šest dana priprema očekuje nas prvi prijateljski meč u Moldaviji. U Kišinjev putuje 19 ili 20 fudbalera, ukoliko nekog uspijemo da angažujemo. Mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraće oni koji si iznijeli teret prethodnog šampionata, dok će nam se ostali igrači priključiti 1. jula", kazao je Dejan Vukićević, trener Zete.

Izvjesno je da će klub iz Golubovaca pretrpjeti nove promjene u igračkom kadru tokom ljeta. Za sada su otišli ofanzivni vezista Đorđije Ćetković, koji se vratio se u Đer nakon što je u protekloj polusezoni ostao gotovo nezapažen na Trešnjici, dok će novu sredinu potražiti i iskusni štoper Milan Radulović (koji je takođe najčešće grijao klupu). Osim toga, Škuletiću i Koraću dogovori o pozajmici iz Šerifa odnosno austrijskog Laska ističu 30. juna, a igračima Krasnodara Kneževiću i Novoviću u avgustu...

"Pojačanja će nam trebati u svakom slučaju, a mora da se traži i ozbiljno rješenje na poziciji zadnjeg veznog igrača. Na tom mjestu bili smo “tanki” u protekloj polusezoni. Neizvjesnost oko odlaska štopera Kaluđerovića i Petrovića trajaće i u predstojećem prelaznom roku, a uvijek je aktuelno i pitanje da li će još neko otići", zaključio je trener Zete.

Vukićević: Mislim da je blizu moj odlazak iz Crne Gore

Trener Zete Dejan Vukićević vratio se na Trešnjicu u septembru prošle godine, a ekipa je pod njegovim vođstvom blistala u jesenjem i razočarala u proljećnjem dijelu sezone. Vukićević, koji je osvojio titulu sa klubom iz Golubovaca u premijernoj sezoni u elitnoj ligi Crne Gore, ponovo nagovještava da se odlazak bliži...

"Imam ugovor do 30. juna i u obavezi sam da se u narednom periodu ponašam kao da ću ostati u klubu. No, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope revanši se igraju već 7. jula, sigurno da neću ostaviti ekipu u takvoj situaciji. Iako je i do sada bilo nekih nagovještaja, sada prvi put ozbiljno razmišljam o odlasku iz Crne Gore. Mislim da sam blizu da odem", rekao je Vukićević.

Bonus video: