Turci prijavljuju Čelzi zbog Hidinka

Čelzi je u prošlosti potpisivao igrače koji su imali važeće ugovore. Ako se to isto dogodi sa našim selektorom, podnijećemo tužbu - kazao je predsjednik TFF Mahmut Ozgener
0 komentar(a)
Hidink, Foto: REUTERS
Hidink, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.06.2011. 10:43h

Čelnici Fudbalske federacije Turske (TFF) zaprijetili su da će prijaviti Čelzi zbog pokušaja da bez njihovog znanja kontaktira Gusa Hidinka.

Holandski stručnjak, koji je trenutno selektor Turske, glavni je favorit za upražnjeno mjesto trenera „plavaca“ nakon otkaza koji je dobio Karlo Anćeloti.

I sam Hidink je odbacio mogućnost da se vrati u klub koji je predvodio u drugom dijelu sezone 2008/2009.

Ipak, prvi čovjek TFF Mahmut Ozgener je zaprijetio da će slučaj prijaviti Fifi.

- Čelzi je u prošlosti potpisivao igrače koji su imali važeće ugovore. Ako se to isto dogodi sa našim selektorom, podnijećemo tužbu i pokazati šta smo sve platili Hidinku - kazao je Ozgener.

Predsjednik turske kuće fudbala je razočaran istupima selektora.

- Nakon utakmica sa Belgijom, ušao sam u svlačionicu i pitao Hidinka šta će sada da radi. Rekao mi je da će ići na meč B reprezentacije Turske, a onda u Južnu Koreju na humanitarni meč. Ali, kasnije sam saznao da je igračima rekao sasvim druge stvari, koje je i meni trebalo da kaže. Ne možete doći u Tursku i otići kad vi to hoćete - poručio je razočarani Ozgener.

Bonus video: