Žalba Mornara neosnovana, Barani da pročitaju pravila

Komisija za takmičenje je razmotrila navode žalbe i zaključila da je ista neosnovana.
0 komentar(a)
Berane, Foto: Stela
Berane, Foto: Stela
Ažurirano: 07.06.2011. 15:16h

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore odbacila je danas žalbu FK Monrar iz Bara kao neosnovanu, pa je utakmica baraža za T-Com Crnogorsku ligu između Berana i Mornara registrovana postignutim rezultatom, odnosno ulaskom Beranaca u elitu.

Mornar je blagovremeno podnio žalbu na pomenutu utakmicu kojom je prigovorio na nepravilan nastup igrača Berana Vladana Peličića, pošto je bio pod automatskom suspenzijom. U žalbi je takođe navedeno da je pomenuti igrač u toku sezone nastupao za Dečić i Berane na utakmicama protiv Mornara. Komisija za takmičenje je razmotrila navode žalbe i zaključila da je ista neosnovana.

"Članom 22 Disciplinskog pravilnika FSCG propisano je da igrač koji istovremeno nastupa za tim starije uzrasne kategorije, odnosno igrač sa dvojnom registracijom, automatsku sankciju zabrane igranja izdržava samo u timu u kojem je dobio javne opomene. Pravilnikom o registraciji, statusu i transferu igrača FSCG, u članu 34, propisano je da igrač registrovan po osnovu dvojne registracije ima pravo nastupa za oba kluba na prijateljskim i prvenstvenim utakmicama, a na Kup utakmicama ima pravo nastupa samo za jedan klub. Propozicijama baraža za popunu Prve fudbalske lige Crne Gore u članu 10 propisano je da pravo nastupa na utakmicama baraža imaju svi registrovani igrači, i to samo oni igrači koji su pravo nastupa imali na prvenstvenim utakmicama, i ustupljeni i dvojno registrovani igrači bez obzira što im ustupanje, odnosno dvojna registracija traje do početka ljetnjeg registracionog peioda.

Shodno citiranim propisima, Komisija je utvrdila da je igrač FK Berane Vladan Peličić pravilno nastupao za FK Dečić i FK Berane i da na utakmici baraža odigranoj 05. juna u Beranama između nije bio pod automatskom suspenzijom", stoji u obrazloženju odluke.

Bonus video: