"Sokoli" jure pobjedu u Jermeniji

"Moramo da budemo motivisani i protiv Jermenije, i onda neće faliti rezultat" kazao je selektor Vlaisavljević
0 komentar(a)
Golubovic, Foto: Luka Zeković
Golubovic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.06.2011. 18:53h

Naša mlada selekcija uspješno je odradila posao u Andori - četa Duška Vlaisavljevića je ubjedljivim trijumfom od 5:0 “otvorila” kvalifikacije. “Sokoli” planiraju da ostvare novu pobjedu i protiv Jermenije na sjutrašnjem gostovanju u Jerevanu, mada novi protivnik nije na istom nivou na kom je i Andora (koja je po kvalitetu na dnu evropskog fudbala). Crnogorska selekcija je, međutim, favorit i protiv nekadašnje sovjetske republike.

"Idemo na prvo mjesto, zbog toga želimo pobjedu u svakom meču. Očekuje nas ukupno osam mečeva, a u jednoj utakmici možemo da kiksamo da bismo ostvarili ambicije. Za razliku od Andore, ovdje ćemo imati dobre uslove za igru, uvjerili smo se da je teren u Jerevanu fenomelan. Mali problem je što smo imali naporan put, ali vjerujem da će igrači do početka utakmice vratiti svježinu - kazao je Vlaisavljević.

Selektor je još po objavljivanju spiska kazao da o Jermeniji vrlo malo zna iz razloga što naš naredni protivnik nije odigrao nijednu utakmicu (ni prijateljsku ni kvalifikacionu).

"To sam ponovio i novinarima u Jermeniji, koji su bili iznenađeni što ne znamo ništa o njima. Njihova sadašnja generacija, međutim, uopšte nije imala mečeva, i već sam saopštio igračima da će morati da u prvih 10-15 minuta “osjete” protivnika, da se uvjere sa kakvim kvalitetom raspolaže. No, bez obzira na sve, naš cilj je pobjednički - dodao je Vlaisavljević.

I atmosfera je pozitivna nakon ubjedljivog trijumfa u Andori?

"Sigurno, igrači su vratili samopouzdanje pogotovo što smo razočarali u posljednjim prijateljskim mečevima protiv Malte i Makedonije. Sada je sve u redu, moramo da budemo motivisani i protiv Jermenije, i onda neće faliti rezultat" - uvjeren je selektor.

I zdravstveni bilten je povoljan, uz izuzetak što je Vešović imao povišenu temperaturu. Zvezdin vezista je, ipak, odradio posljednji trening.

"Jedinu dilemu imamo oko Vešovića, ali vjerujem da će se i on oporaviti do početka utakmice" zaključio je Vlaisavljević.Iako je bilo najava da će se i Stefan Savić priključiti mladoj reprezentaciji, odlučeno je, ipak, da se defanzivac Partizana poštedi nakon utakmice sa Bugarskom pod Goricom.Očekuje se da će naša reprezentacija zaigrati u sastavu: Šćekić (Velimirović) - Golubović, Balić, Šofranac, Tomašević - Kaluđerović, Bogdanović, Kajević - Vešović, Seratlić - Nikolić.

Utakmica u Jerevanu počinje u 20 časova po lokalnom, odnosno u 17 sati po našem vremenu.

Bonus video: