Savršena utakmica: Gvardiola vjeruje, Klop zna da nije gotovo

Pepu Gvardioli je potrebna "perfektna" utakmica da bi dostigao poraz 3:0 iz prvog meča, a Jirgenu Klopu da bi njegov tim sačuvao tri gola prednosti
0 komentar(a)
klop, Foto: Reuters
klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2018. 12:49h

"Moraćemo da odigramo perfektnu utakmicu da prođemo u polufinale".

Rijetko kada dva trenera uoči iste utakmice daju gotovo identičnu izjavu. To se dogodilo pred sjutrašnji revanš četvrfinala Lige šampiona, između ;Mančester sitija i Liverpula.

Pepu Gvardioli je potrebna "perfektna" utakmica da bi dostigao poraz 3:0 iz prvog meča, a Jirgenu Klopu da bi njegov tim sačuvao tri gola prednosti.

"Moramo da budemo savršeni - da stvaramo šanse i da dozvolimo protivniku da nas što manje ugrozi. Šanse koje stvorimo moramo da realizujemo, šanse koje oni stvore moramo da zaustavimo. Zato nam je potrebna perfektna utakmica", kazao je Gvardiola.

Liverpul je prošle sedmice u transu odigrao 30 minuta protiv budućeg engleskog šampiona, atomskim fudbalom razbio Gvardiolin tim i koncepciju, ali Klop zna da nije gotovo.

"Siti je izgubio od Junajteda, ali je mogao da pobijedi 6:0, poslije prvog poluvremena. To je moćan tim, nama je potrebna još jedna utakmica na najvećem mogućem nivou da bi prošli dalje", kazao je Klop.

Siti je u delikatnom dijelu sezone. Titula u Premijer ligi je, doduše, gotova stvar, ali dva uzastopna poraza su uzdrmala samopouzdanje Gvardiolinog tima.

"Ne znam kako ćemo reagovati, vidjećemo. Ovo je veliki test sa psihološke strane. Ako ne uspijemo da ga položimo, radićemo na tome u budućnosti", kazao je Gvardiola.

"Međutim, mi vjerujemo, mi smo pozitivni i to je najvažnije u ovom trenutku. U meč ćemo ući sa vjerom da možemo".

Klopu, s druge strane, probleme prave problemi u timu - Džan je povrijeđen, Henderson suspendovan, a Mohamed Salah, prva zvijezda Premijer lige, neizvjestan za revanš, nakon povrede koju je dobio u prvom meču.

"Vidjećemo u kakvom je stanju, odlučićemo na dan utakmice", rekao je Klop.

Bonus video: