Siti spremio 40 miliona funti za Bejla

Ukoliko Totenhem pristane biće to rekordan kada su u pitanju transferi britanskih igrača između britanskih klubova. Do sada je rekorder Endi Kerol, za koga je Liverpul platio Njukaslu 35 miliona funti
0 komentar(a)
BEJL, Foto: Reuters
BEJL, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2011. 12:53h

Britanski mediji su došli do informacije da uprava Mančester sitija planira da Totenhemu ponudio 40 miliona funti (oko 45 miliona eura) kao obeštećenje za Gereta Bejla, koji je igrački eksplodirao protekle sezone.

Tim iz Londona za slobodu Velšanina traži 50 miliona, ali uprava "građana" smatra da će pomenuta suma biti dovoljna da se Bejle preseli u njihove redove.

Menadžer Mančeste sitija Roberto Manćini smatra kao ključnim dolazak Bejla kako bi se naredne sezone mogli uključiti u borbu za titulu. Takođe, želi da pojača ekipu kako ne bi igrali epizodnu ulogu u Ligi šampiona.

"Sandej ekspres" izvještava da se šeik Mansur nada da je ponuda od 40 miliona funti sasvim dovoljna da dobiju igrača koga žele. Ukoliko Totenhem pristane na ponuđenu sumu, to će biti novi rekord kada su u pitanju trasnfer britanskih igrača između britanskih klubova.

Rekorder je Endi Kerol, koga je Liverpul u januaru doveo iz Njukasla za 35 miliona funti (39,5 miliona eura).

Takođe, "građani" planiraju da lijevu stranu u odbrani pojačaju igračem Evertona Lejtonom Bejnsom. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, koji je prošlog ljeta plaćen Laciju 17 miliona funti (oko 19 miliona eura), nije impresionirao Manćinija, pa se traži zamjena za njega.

Bonus video: