Enrike: Roma je slatkiš protiv kojeg se ne može

Enrike će u stručni štab Rome dovesti još jednog bivšeg reprezentativca Španije. U pitanju je Ivan de la Penja, koji se nedavno oprostio od aktivnog igranja nakon velikih problema sa povredama
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 11:44h

Luisa Enrikea, bivšeg reprezentativca Španije, igrača Reala i Barselone, a sada trenera drugog tima Katalonaca, sati dijele od promocije u novog trenera Rome.

On je u izjavi za italijanske medije rekao da su ostali da se definišu još neki detalji i da ugovor bude potpisan. Enrike će potpisati ugovor na dvije plus jednu sezonu, a imaće godišnju platu od 1,6 miliona eura.

Nakon odlaska Vićenca Montele izbor je pao na njega iako su se u mediji pojavljivala imena Karla Anćelotija i Didijea Dešampa kao mogući treneri „vučice“.

- Sviđa mi se Romin projekat. Ostalo je samo nekoliko detalja do konačnog dogovora. Roma je slatkiš protiv kojeg ne možeš - rekao je Enrike.

Prošle nedjelje Enrike je izjavio da nije donio odluku o tome gdje će nastaviti karijeru, a u Atletiku su željeli da on naslijedi Kike Sančez Floresa.

Međutim, ponuda Rome je bila u domenu onih koje se nisu mogle odbiti.

Enrike će u stručni štab Rome dovesti još jednog bivšeg reprezentativca Španije.

U pitanju je Ivan De la Penja, koji se nedavno oprostio od aktivnog igranja nakon velikih problema sa povredama.

- Velike su šanse da Ivan učestvuje u ovom projektu kao dio stručnog štaba - rekao je Enrike.

Enrike se od Barselone B oprostio subotnjom pobjedom nad Rajom Valjekanom (3:2), što je bilo dovoljno za četvrto mjesto.

Bonus video: