Maradona: Fifa je muzej, tamo rade dinosaurusi

"Ostaće na funkcijama do svoje 105. ili 110. godine života, a fudbal se, nažalost, neće promijeniti”, dodao je Maradona.
56 pregleda 0 komentar(a)
Maradona, Foto: Reuters
Maradona, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2011. 15:03h

Na zvaničnom predstavljanju u Dubaiju, novi trener Al Vasla Dijego Maradona više je govorio o dešavanjima u Svjetskog fudbalskoj federaciji nego o novom klubu.

"Kad imate toliku moć, onda smijete raditi toliko glupih stvari, kao što se sada događa u FIFA. Svaki dan imamo nove priče o korupciji, o namještanju rezultata. To nije fudbal. Ljudi koji vole fudbal ne zaslužuju takve stvari", rekao je bivši selektor argentinske reprezentacije.

Posebnu pažnju Maradona je posvetio Sepu Blateru, koji je u srijedu četvrti put uzastopno izabran za predsjednika FIFA

"Nažalost, FIFA je muzej, veliki muzej. Tamo rade dinosaurusi koji se ne žele odreći moći. Tako da ni Blaterov reizbor nije ništa neočekivano. Svima nam je jasno što se događa. Svi oni paze na sebe i međusobno si čuvaju leđa. Ostaće na funkcijama do svoje 105. ili 110. godine života, a fudbal se, nažalost, neće promijeniti”, dodao je Maradona.

Što se tiče Al Vasla, Maradona je naglasio da mu je cilj odvesti ekipu sljedeće sezone do titule prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bonus video: