Oštre kazne zbog finala Kupa Srbije

Novosadski tim je, nezadovoljan suđenjem Slobodana Veselinovića, u 81. minutu pri vođstvu Partizana od 2:1 napustio teren, a arbitar je sačekao 90. minut i svirao kraj.
0 komentar(a)
Partizan - Vojvodina, Foto: Beta
Partizan - Vojvodina, Foto: Beta
Ažurirano: 03.06.2011. 14:39h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) suspendovala je danas na šest mjeseci predsjednika i trenera Vojvodine Ratka Butorovića i Zorana Milinkovića, kao i igrače novosadskog tima Nikolu Lazetića i beogradskog Partizana Marka Jovanovića zbog incidenata u finalu Kupa Srbije.

Pored toga, Disciplinska komisija odlučila je da Vojvodina sljedeću sezonu počne sa tri boda minusa.

Jednogodišnje suspenzije dobili su komesar za bezbijednost Vojvodine Milorad Čabrić i ovlašćeni predstavnik tog kluba Miroslav Smajić.

Oba kluba kažnjena su novčano sa po 600.000 dinara, dok je napadač Partizana Prins Tejgo kažnjen sa 140.000 dinara zbog nepristojne gestikulacije prema navijačima Vojvodine prilikom proslave gola.

Novčanom kaznom od po 50.000 dinara kažnjeni su i svi igrači Vojvodine (osim golmana Željka Brkića i kapitena Nikole Lazetića), pomoćni trener kluba Marko Perović, kao i svi igrači Partizana (osim Marka Jovanovića, Prinsa Tejga i Mohameda Kamare).

Komisija je saopštila i da je pokrenut disciplinski postupak protiv napadača Partizana Marka Šćepovića.

Svi kažnjeni imaju pravo žalbe.

Finale kupa Srbije 11. maja počelo je sa pola sata zakašnjenja jer su igrači Vojvodine odbili da izađu na teren dok svi navijači novosadskog kluba ne uđu na stadion Marakana, gdje se meč igrao.

Novosadski tim je, nezadovoljan suđenjem Slobodana Veselinovića, u 81. minutu pri vođstvu Partizana od 2:1 napustio teren, a arbitar je sačekao 90. minut i svirao kraj.

Igrači i stručni štab Vojvodine odbili su da prime medalje, a meč je kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 za crno-bijele.

Prilikom proslave osvajanja Kupa ispod južne tribine štoper Partizana Marko Jovanović je sa navijačima pjevao uvrijedljivu pjesmu na nacionalnoj osnovi.

Bonus video: