Nema straha ako motiv bude pravi

Na otvaranju kvalifikacija "sokoli" sjutra gostuju u Andori, a potom ih čeka meč sa Jermenijom u Jerevanu (7. juna)
0 komentar(a)
Balic, Foto: Savo Prelević
Balic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2011. 20:16h

Naša mlada selekcija sjutra u Andori ”otvara” treći kvalifikacioni ciklus za plasman na Prvenstvo Evrope. I zimski žrijeb je bio naklonjen crnogorskoj selekciji - četa Duška Vlaisavljevića ima razloga za optimizam, mada posljednje provjere (razočaravajući remi na Malti, potom i poraz od Makedonije) ozbiljno opominju “sokole”.

Uprkos tome, selektor je optimista, i želi maksimalan učinak iz prva dva kvalifikaciona okršaja - nakon gostovanja u Andori, naš tim 7. juna igra sa Jermenijom u Jerevanu. U našoj kvalifikacionoj grupi još se takmiče Vels i Češka.

U Andoru su otputovale poznate snage, igrači koji su testirani u prethodnih šest prijateljskih mečeva.

"Rezultati iz posljednja dva meča su nas malo poremetili, ali i stigli u najbolje vrijeme. Vjerujem da smo nakon svega naučili lekciju, da bez prave motivacije i maksimalno ozbiljnog pristupa ne možemo da računamo na pobjedu ni protiv selekcija iz posljednjeg šešira", kaže Vlaisavljević.

Poslije trodnevnih mini-priprema u Trebinju, “sokoli” su otputovali u Andora la Velju. Naš prvi protivnik je “skeniran”, pošto je već odigrao premijerni kvalifikacioni meč - Andora je u martu pretrpjela minimalan poraz od Velsa.

"Ne brine me ono što sam vidio na tom meču. Kvalitetniji smo i siguran sam da ćemo uz pravi pristup osvojiti sva tri boda. Mislim da će nam veći protivnik biti mali teren i ne baš sjajni uslovi za igru", kazao je selektor.

A gostovanje u Jerevanu biće put u nepoznato...

- Malta je na nivou Andore, dok su Makedonija i Jermenija u istom rangu. O Jermeniji, međutim, vrlo malo znam, jer njihova sadašnja generacija nije igrala nijednu prijateljsku utakmicu ove godine - zaključio je Vlaisavljević.

Očekuje se da će naša selekcija zaigrati u sastavu: Velimirović (Šćekić) - Radulović, Balić, Šofranac, Tomašević - Kaluđerović, Gruda - Vešović, Seratlić, Mugoša (Kajević) - Nikolić.

Utakmica počinje u 16 časova.

Bonus video: