Navijači zapalili baklje, Kranjčar otkrio tim

Stevan Jovetić vjerovatno će ostati na klupi, šansu bi mogao da dobije tek u drugom poluvremenu, dok bi od početka trebao da zaigra Vlado Božović
82 pregleda 0 komentar(a)
Trening, Foto: Savo Prelević
Trening, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2011. 19:28h

"Samo pobjeda", grmjelo je sa sjeverne tribine stadiona pod Goricom tokom večerašnjeg treninga.

Navijači su zapalili baklju, fudbaleri im otpozdravili, a Zlatko Kranjčar potom poređao 11 fudbalera koji bi mogli da počnu utakmicu. Ako nije varka za bugarske "špijune", sastav bi trebao da izleda ovako: Mladen Božović na golu, Pavićević, Baša, Savić i Pejović u odbrani, Drinčić, Peković, Zverotić i Vlado Božović na sredini, te Vučinić i Đalović u napadu.

Dakle, klasična 4-4-2 formacija, ili možda 4-4-1-1, sa Vučinićem koji bi imao slobodu da "luta" između sredine i napada, da se vraća i da uzima loptu. Možda se očekivalo da će Kranjčar krenuti sa 4-3-2-1, odnosno sa Vučinićem i Bećirajem kao polušpicevima, ali bi prednost vjerovatno trebao da dobije Vlado Božović, koji će ako zaigra od početka prvi put biti starter u ovim kvalifikacijama.

Najveća novost je da u prvom timu nema Stevana Jovetića. As Fiorentine je nosio žuti pancir, a ta boja je večeras bila namijenjena fudbalerima koji neće početi utakmicu.

Iako to nije definitivno, mnogo je realnije da Jovetić počne sa klupe, da uđe desetak minuta ako bude (možda i ako ne bude) trebalo.

"Sjutra popodne donijećemo odluku o Jovetiću", šapnuo nam je Ali Reza Marzban, asistent Zlatka Kranjčara.

Kada se podvuče crta, Crna Gora će protiv Bugarske igrati istrčati bez četiri fudbalera u odnosu na najjaču postavu, pošto je danas definitivno otpao Milan Jovanović, za kojeg je sada jedina dilema da li će operisati prepone u Rimu ili Milanu.

Osim njega, nema Džudovića, Boškovića i Vukčevića, a vjerovatno neće početi ni Stevan Jovetić. Hendikepa je mnogo, ali nakon ko zna koliko vremena tu je Nikola Drinčić.

"Mislim da smo u ovom trenutku ispred Bugarske u sva tri segmenta: psihološkom, fizičkom i taktičkom", kaže Ali Reza, koji je gledao poraz Bugara na Korzici prije dava dana.

Ipak, postoje segmenti igre u kojima protivnik može da bude vrlo opasan, smatra Reza:

"Imaju tri izuzetno brza igrača naprijed. Martin Petrov po lijevoj, Genkov po desnoj strani, a Brazilac Markinjos više djeluje centralno. Izuzetno je značajno da ostanemo kompaktni tokom cijele utakmice, da ne dozvolimo protivniku kontranapad koji bi nam poremetio planove", smatra Reza.

Definitavan tim, ali i plan kako da napadne Bugare, Zlatko Kranjčar bi mogao da otkrije sjutra na konferenciji za novinare, koje je zakazana za 13 časova. Kranjčar do sada nije krio ove detalje, pa vjerovatno neće ni ovoga puta.

Bonus video: