Englezi bolji od “sokola”

Izabranicima Aleksandra Miljenovića ostaju male šanse za prvo mjesto elitne runde u Grupi 2, iz koje samo pobjednik ide na Evropsko prvenstvo.
0 komentar(a)
miljenović, Foto: Arhiva Vijesti
miljenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.05.2011. 21:34h

Crnogorska fudbalska selekcija do 19 godina, poražena je večeras u švajcarskom Iverdonu od vršnjaka iz Engleske sa 1:0. Jedini pogodak u grupi “smrti” postigao je Hari Kin u 51. minutu, pa izabranicima Aleksandra Miljenovića ostaju male šanse za prvo mjesto elitne runde u Grupi 2, iz koje samo pobjednik ide na Evropsko prvenstvo.

U drugom duelu grupe Španije je bila bolja od domaćina, Švajcarske sa 2:1.

Duel sa podmlatkom “Gordog Albiona” bolje su otvorili naši mladići, a Marko Bakić je u desetom minutu propustio kolosalnu šansu. Nakon gotovo ravnopravnog poluvremena u drugom su Englezi pojačavali pritisak, ali se u nekoliko navrata sjajnim intervencijama istakao golman Damir Ljuljanović, a nakon jednog pokušaja Kina sa gol crte je loptu ispucao Risto Radunović.

”Reprezentacija Engleske opravdala je ulogu favorita, iako naši igrači ni u jednom trenutku nijesu bili u podređenom položaju. Malo nas je poremetila izmjena Bakrača na poluvremenu, koji je zbog temperature morao da napusti teren. Ipak, u nastavku smo uspjeli da pritisnemo jakog rivala, ali na žalost bez pravog rezultata. Naravno da svaki poraz boli, ali ovako jake utakmice puno će značiti našim igračima u daljoj karijeri. Pred nama su još dva meča i dva odlična tima, ali se nećemo predate”, rekao je selektor Aleksandar Miljenović.

Naredni protivnik naših omladinaca je selekcija Španije. Utakmica sa „crvenom furijom“ na programu je 2. Juna u Lozani, na stadionu „Huan-Antonio Samaran“.

Crnogorska selekcija je elitnu rundu izborila drugim mjestom u kvalifikacionoj grupi sa Francuskom, Austrijom i San Marinom.

Engleska - Crna Gora 1:0

Iverdon - Stadion “Municipal”. Sudija: Jevhen Aranovskij (Ukrajina). Pomoćnici: Sergej Beker (Ukrajina), Čarls Helbling (Švajcarska). Strijelac: Kin u 51. minutu (Engleska). Žuti kartoni: Mekehran (Engleska).

Engleska: Džonston, Hurst, Robinson, Visdom, Taft, Čemberlen (Ngo), Kodi, Mekehran, Ins (Obita), Torn, Kin (Vilijams).

Crna Gora: Ljuljanović, Radunović, Petričević, Bakrač (Redžović), Mijušković, Pepić, Janković, Pejaković, Vukčević, Bakić (Đorđević), Mrdak (Vučinić).

Bonus video: