Mornar spreman za baraž protiv Berana

"Bez obzira što prvi meč igramo kući, a revanš u gostima, iskreno smatram da uloga favorita pripada nama", kaže trener Mornara Boris Ljutica
67 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto Baković
Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.05.2011. 11:34h

Fudbaleri Mornara praktično su pretplaćeni na završnice šampionata kroz baraž - mečeve, prije dvije sezone su kroz duele doigravanja izborili prvoligaški status, prethodne su ga sačuvali na taj način, a i ove imaju isti cilj. Rival je Berane, ekipa koja posjeduje kvalitet, tim koji zna šta znači igrati u eliti, ali i protivnik koji u mečevima doigravanja ipak nema ulogu favorita.

"Bez obzira što prvi meč igramo kući, a revanš u gostima, iskreno smatram da uloga favorita pripada nama. Pokazali smo ovog proljeća da posjedujemo potencijal za elitni rang. Najvažnije je da ne primimo gol na domaćem terenu i ostvarimo trijumf koji nam garantuje mirniji odlazak na sjever. Lijepo fudbalsko proljeće nismo začinili direktnim opstankom u eliti, ali nema sumnje da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se u Baru i naredne godine igra prvoligaški fudbal. U prvom meču bićemo oslabljeni jer u timu neće biti kapitena Vukovića zbog parnih kartona", istakao je strateg Mornara Boris Ljutica.

Beranci, s druge strane, imaju šansu da se treći put plasiraju u društvo najboljih - prethodna dva puta nisu uspjeli da se zadrže u eliti više od jedne sezone.

"Mornar je favorit, jer je ove sezone odigrao više jakih utakmica od nas. Mi, s druge strane, imamo vrlo mladu ekipu. Plasmanom u baraž već smo napravili uspjeh i ove dvije utakmice doživljavamo kao nagradu, s obzirom na to u kakvim smo uslovima radili i šta smo sve istrpjeli ove sezone. Baraž nije bio cilj, ali ćemo svakako probati da se plasiramo u elitu. Želimo da napunimo stadion u revanšu i da probamo da eliminišemo Mornar", kazao je vezista Berana Admir Zejnilović.

Mornar - Berane

Bar - Stadion “Topolica”. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17.30 sati.

Mornar (4-4-2): Masoničić - Tomašević, Vojvodić, Mrvaljević, Jelenić - Bokan, Mirković, Lalević, Kasapi - Jovović, Vujačić.

Berane (4-2-3-1): Asanović (Šabanović) - Rajković, Aković, Rugovac, M.Šćekić (Peličić) - Tomović, A.Šćekić - Radović, Zejnilović, Cimbaljević - Lalević.

Bonus video: