Hart zauastavio Čelsi, Arsenal preokretom dobio "svece"

0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2018. 17:44h

Iako je odigrao sjajnu utakmicu, postigao dva gola na "Emirejtsu" Sautempton nije uspio da izbjegne poraz od Arsenala. Razigrani domaćin iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolju igru po notama zimskih pojačanja.

Upravo je napadač doveden iz Dortmunda, Gabonac Pjer Emerik Obamejang pogodio za izjednačenje u 29. minutu, pošto su gosti prvi pogodili 12 minuta ranije preko Longa.

Do poluvremena su "tobdžije" preokrenule golom Velbeka.

Gosti su u nastavku krenuli na sve ili ništa, i nizale su se šanse na obje strane. "Sveci" su prvi pogodili novim golom Longa, koji su sudije greškom poništile zbog navodnog ofsajda. Ipak je Sautempton golom Čarlija Ostina izjednačio u 73. minutu, samo dva minuta nakon što je Obvamejang ustupio mjesto Lakazeteu.

No, domaćin je na golu imao sjajnog Petra Čeha, koji je bravurozno branio, a Velbek je u 81. minutu pogodio za konačnih 3:2, koje je u finišu Čeh spasao sjajnom odbranom Dušanu Tadiću.

Arsenal je odavno zaostao u trci za vrh Premijer lige, pa će šansu ua učešće u Ligi šampiona tražiti preko Lige Evrope, dok je Sautempton u velikom problemu. "Sveci" sa svega dva boda u posljednjih pet kola su u zoni ispadanja sa tri boda manje od zone spasa.

Uprkos lošim igrama Arsenala, on je sada na svega tri boda od Čelsija, koji je na petoj poziciji. "Plavci" nijesu uspjeli da slave protiv manjeg gradskog rivala, Vest Hema. "Čekićari" su imali na golu sjajnog Džoa Harta, ali im je ka osvajanju važnog boda u borbi za opstanak pomogla i sudijska odluka da ponište, čini se regularan gol Alvaru Morati.

Čelsi je poveo golom Acpilikuete na povratni pas Morate, ali se Vest Hem nije predavao i rezervista Ćićarito je iskoristio odličnu asistenciju Marka Arnautovića, samo tri minuta nakon što je Meksikanac ušao u igru.

Čelsi ima 57 bodova, čak 10 manje od četvrtoplasiranog Totenhema, a obje ekipe imaju još po šest utakmica.

Rezultati:

Arsenal - Sautempton 3:2 (Obamejang 29, Velbek 38, 81 - Long 17, Ostin 73)

Čelsi - Vest Hem 1:1 (Acpilikueta 36 - Ćićarito 73)

Bonus video: