„Đavoli” slavili i po provali oblaka

Ni polovično dobro raspoloženje nakon Barsinog časa fudbala na „Vembliju” nije pokvarilo slavlje. Igrače i stručni štab je dočekalo više desetina hiljada navijača
0 komentar(a)
United_1, Foto: REUTERS
United_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.05.2011. 15:28h

Navijači Mančester junajteda su se nadali da će da proslave u istom danu i titulu prvaka Engleske i trofej pobjednika Lige šampiona, ali su na kraju morali da se zadovolje samo činjenicom da su ove sezone preskočili Liverpul po broju titula.

Ipak, ni polovično dobro raspoloženje nakon Barsinog časa fudbala na „Vembliju” nije pokvarilo slavlje - igrače i stručni štab je ispred mančesterske katedrale dočekalo više desetina hiljada navijača kako bi proslavili još jednu veoma dobru sezonu.

Autobus je u slavlju prošao bukvalno cijeli grad, a sve se završilo ispred „Old traforda”.

- Titula prvaka Engleske je veliki uspjeh. Moramo da zaboravimo subotnju utakmicu i da gledamo u budućnost. Želimo da osvojimo i 20. naslov i učinićemo sve da to napravimo već naredne sezone - rekao je Vejn Runi.

Za štimung na vrhu autobusa je bio zadužen Dimitar Berbatov, koji će vjerovatno narednih dana da napusti klub. U to makar vjeruju engleski mediji, koji su istakli da je ser Aleks Ferguson spreman da ga proda, tačnije, da ga vrati u Totenhem samo da bi dobio Luku Modrića.

- Pitali smo se da li će nas neko dočekati po ovakvoj kiši, ali su navijači još jednom pokazali koliko im znači klub - kazao je Ferguson.

Jedan od navijača, 33-godišnji Dejv Edgar, presrećan je sezonom.

- Nije ovo sezona sa samo jednim trofejom, ona nam je podarila mnogo više. Navijači Sitija i Liverpula mogu da pričaju šta hoće, ali mi smo najbolji u Engleskoj. Junajted je učinio da Mančester bude ponosan - istakao je on.

Ovo je, inače, bila druga slavljenička parada ulicama Mančestera u posljednjih sedam dana. Prošlog ponedjeljka je preko 100 hiljada navijača Mančester sitija slavilo što je njihov tim osvojio trofej poslije 35 godina posta (FA kup).

Bonus video: