Dobili smo ih u Sofiji, zašto ne bismo i kući

Favoriti smo, dobili smo ih na njihovom terenu, ne vidim zašto ne bismo učinili isto i pred našim navijačima", kaže Mladen Božović, golman “hrabrih sokola”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 21:02h

Svjesni činjenice da bi pobjeda nad Bugarskom mogla da donese mnogo, da bi Crnu Goru dodatno približila plasmanu na prvenstvo Evrope, crnogorski reprezentativci počeli su pripreme za narednu kvalifikacionu utakmicu...

Iako je od remija na Vembliju prošlo više od sedam mjeseci, Kranjčareva četa nastavila je pozitivan trend i u prijateljskim mečevima (pobjede bez primljenog gola protiv Azerbejdžana i Uzbekistana pod Goricom), tako da u pozitivnoj atmosferi iščekuju i naredni okršaj. ”Sokoli” su jači za povratnike Stevana Jovetića i Ivana Fatića, a naš selektor je već pojasnio da će narednih dana da procijeni da li će i koliko as Fiorentine igrati u narednom meču...

"Očekuje nas teška utakmica, svi smo spremni da pružimo maksimum. Vjerujem da će atmosfera biti još bolja nego na posljednjem kvalifikacionom meču pred domaćom publikom protiv Švajcarske. Pobjedom bismo osigurali baraž, ali želimo da budemo najbolja drugoplasirana selekcija. Favoriti smo, dobili smo ih na njihovom terenu, ne vidim zašto ne bismo učinili isto i pred našim navijačima", kaže Mladen Božović, golman “hrabrih sokola”.

Bugari u narednom meču traže posljednju šansu da naprave nešto više u kvalifikacijama...

"Predvođeni Mateusom, gosti će igrati na pobjedu. Biće otvoreno, a najveća opasnost prijeti od Stilijana i Martina Petrova. No, svi su opasni, moram da budem koncentrisan. Nisam savladan na posljednjih šest utakmica, vjerujem da će tako biti i nakon utakmice sa Bugarskom", kazao je golman mađarskog šampiona Videotona.

Selektor Kranjčar priželjkuje i pobjedu Engleske protiv Švajcaraca...

"I ja priželjkujem isto, ne vjerujem da će Englezi ponovo remizirati pred svojim navijačima", zaključio je Božović.

Za razliku od njega, štoper crnogorskog šampiona Mogrena Radoslav Batak ne opterećuje se time šta će napraviti naši rivali iz grupe.

"Mislim da treba da gledamo u sebe, sa tri boda napravili bismo veliki iskorak ka cilju. Mislim da sve zavisi od nas, i da ni rezultat neće izostati ukoliko pružimo onoliko koliko možemo. Stručni štab će osmisliti pravu taktiku, na nama je da njihove zamisli sprovedemo u djelo", kazao je Batak.

Iskusni štoper u subotu naveče je slavio titulu sa Budvanima...

"Krećem u nove pobjede, nema vremena za slavlje", odgovorio je Batak.

U narednom meču nedostajaće štoper Spartaka iz Naljčika Miodrag Džudović (zbog parnih kartona). Očekuješ li da ćeš dobiti šansu?

"Naša selekcija već dugo nije primila gol, pa vjerujem da će sve biti u redu. A da li ću igrati, to zavisi od selektora. Ukoliko dobijem šansu, spreman sam da je iskoristim", zaključio je Batak.

Bonus video: