Venger više nema posljednju riječ u dovođenju igrača

Najmanje tri fudbalera biće pridodata sadašnjem timu, a klub će napustiti nekoliko doskorašnjih prvotimaca
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2018. 11:16h

Nezavisno od toga da li će ostati u Arsenalu, Arsen Venger neće imati posljednju riječ kada je u pitanju angažovanje igrača.

Bivši transfer guru Dortmunda, Sven Mislintat, kao i Raul Sanilehi, bivši direktor Barselone ubuduće će odlučivati o pojačanjima, prenose Sportske.

Njihov zadatak biće upravo da sastave listu pojačanja, najmanje tri fudbalera biće pridodata sadašnjem timu, a klub će napustiti nekoliko doskorašnjih prvotimaca. Izgleda da je Arsenal riješen da proda Beljerina, koga žele Juve i Barselona. Cijena je oko 50 miliona evra, a tek ostaje da se vidi hoće li Remziju biti ponuđen novi ugovor, kao i da li će Vilšir prihvatiti ponuđene uslove.

Trebalo bi da ode i Monreal, planiraju se velike promjene u odbrani, Petr Čeh je takođe završio program.

Jan Oblak, koji je želja kluba, je ipak nemoguća misija zbog cijene, pa Mislintat planira da dovede golmana Leverkuzena Bernda Lenoa, koga su u prošlosti željeli Real i Napoli.

On je sada najbliži "Gudisonu", a osim njega, na lijevom beku, "tobdžije" žele Gulama iz Napolija koji se pominje i u vezi sa Junajtedom, gdje je alternativa za Aleksa Sandra.

Navijače najviše zanima štoperska linija, još jedan igrač Napolija, Kulibali je meta, ali za to će biti potrebno najmanje 60 ili 70 miliona eura, dok je znatno jeftinija opcija odlični Turčin Čalgar Sundžu iz Frajburga koga Arsenalovi skauti prate već mjesecima.

Maks Mejer iz Šalkea je slobodan igrač, pitanje je da li će prihvatiti ponudu Bajerna, priča se da bi radije negde gdje će imati veću minutažu, a Žorginjo iz Napolija je takođe igrač koga bi Arsenal želio da ugrabi ispred ostalih timova PL, navode Sportske.

I na kraju napad. Arsenal će učiniti sve, spremni su da sruše i rekord kluba da kupe Dembelea od Barse, ili da ga barem dovedu na pozajmicu. Mislintat ga je kupio od Rena, Dembele bi se sjajno uklopio u politiku kluba, mnogi vjeruju da bi se vratio u formu iz Francuske.

Seri, Hoze Himenez koji ima klauzulu od 60 miliona kao i Manolas su još neka imena u tefteru novog rukovodećeg dvojca, ali će "tobdžijama" biti potreban veliki novac za rekonstrukciju odbrane.

Arsenal danas dočekuje Sautempton, ima priliku da se učvrsti na šestom mjestu, ali to ne znači ništa, čak i da priđe Čelsiju koji čeka Vest Hem. Jedini put ka Lige šampiona vodi preko Lige Evrope, gdje su na korak od polufinala, poslije ubedljive pobjede protiv CSKA u prvom meču.

Bonus video: