Grbić: Velika je stvar biti kapiten šampionskog tima

"Bilo je i onih koji nisu željeli da osvojimo titulu, ali sve ih pozivam da je proslavimo zajedno", kazao je Grbić.
0 komentar(a)
Slavlje Mogrena, Foto: Luka Zeković
Slavlje Mogrena, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.05.2011. 09:28h

Mogren je do pobjede protiv Mornara i titule došao bez kapitena Petra Grbića, koji nije mogao da igra zbog crvenog kartona koji je zarađen u finalu Kupa. Međutim, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, Grbić je ekspresno stigao na teren da proslavi titulu sa saigračima...

"Sigurno da nije lako kada ne možete da pomognete ekipi. Ali, sve se dobro završilo, velika je stvar kada osvojite titulu kao kapiten tima i to sa 22 godine. Šta da kažem, pričam pod velikim emocijama... Žao mi je što nisam mogao da do kraja pomognem igračima u Kupu, ali svi su vidjeli kako sam isključen. Bilo je i onih koji nisu željeli da osvojimo titulu, ali sve ih pozivam da je proslavimo zajedno. Pozivam i sudiju Radovanovića, ali mislim da je on u ovom trenutku tužan", kazao je Grbić.

Za Grbića postoji veliko interesovanje, nedavno ga je ”skenirao” i grčki Olimpijakos. Da li će kapiten predvoditi Mogren i u kvalifikacijama za Ligu šampiona ?

"Ima ponuda, ali vjerujte da sada ne razmišljam o tome", zaključio je Grbić.

Pobjedu je trasirao reprezentativni štoper Radoslav Batak, koji je čitave sezone bio mnogo bitan šraf u šampionskoj priči Mogrena.

"Gol je važan, ali ovo je pobjeda kolektiva. Osjećaj je pozitivan, iako se na mom licu možda zbog umora ne primjećuju emocije. Borba je bila duga, iscrpljujuća, ali završili smo na prvom mjestu, gdje i zaslužujemo da budemo", rekao je Batak.

Vezista Igor Matić promašio je penal u finalu Kupa, ali je obradovao “žute” dva minuta prije kraja utakmice sa Mornarom.

"Kako ne bih bio srećan!? Protekla sedmica je bila teška, ali pokazali smo da smo najbolji. Čitavo vrijeme bili smo prvi, najvažnije da smo pobijedili i na kraju. Bog me pogledao kod gola, vjerovatno mi se sve vratilo za promašeni penal protiv Rudara. No, mnogo je važnije što je Mogren osvojio titulu", istakao je Matić.

Bonus video: