Petrovčani u Tuzima do pobjede za opstanak

Ova ekipa zaslužuje opstanak, jer je kvalitet pokazala u utakmicama sa Budućnosti i Mogrenom", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.
50 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2011. 08:13h

Petrovac je u posljednjem kolu izborio da i naredne sezone igra u društvu najboljih crnogorskih klubova. Osim te pobjede, sve ostalo će se brzo zaboraviti u Tuzima, u posljednjoj utakmici sezone Dečića i Petrovca.

A kada samo tri prvotimca domaćih pokažu želju za igrom, onda je i poraz logičan slijed događaja pred 400 ljubitelja najvažnije sporedne stvari, od kojih je 85. minut dočekalo svega 50-ak najupornijih. Uglavnom iz Petrovca. Gosti su od starta krenuli angažovanije, a kapiten domaćih Lekić je uzalud “granao” rukama prema svojim saigračima, tražeći da u duele ulaze sa više borbenosti i želje. Uzalud!

Ipak, Dečić je koristio prostor za kontru preko Rijada Pepića da prvi dođe u šansu, ali je šut Đokovića otišao preko prečke u 6. minutu. I deset minuta kasnije Pepić je probio po lijevoj, a Đoković sa desetak metara promašio gol. To je bilo sve od domaćih. Navalio je Petrovac, Pavićević “skinuo” sjajan šut Golubovića, a potom je Mikijelj promaši loptu u izglednoj šansi. U 23. minutu Petrovac je došao do očekivanog gola, preko sjajnog Muhovića čiji je šut od cjevanice indisponiranog Ramovića promijenio smjer i završio iza leđa nemoćnog Pavićevića.

Uspavanku nakon vodećeg gola do kraja susreta prekinuo je tek sudar Pavićevića i mladog Aldina Bećovića, a rezervista Vujačić je prihvatio poklon za konačnih 2:0 u 73. minutu.

"Nakon brojnih propuštenih prilika cijela sezona nam je stala u ovu utakmicu. Samo smo o njoj razmišljali, dali sve od sebe i zasluženo slavili protiv nemotivisanog rivala. Ova ekipa zaslužuje opstanak, jer je kvalitet pokazala u utakmicama sa Budućnosti i Mogrenom", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

A neoprezan start Markovića nad kapitenom Dečića Lekićem, koji nezainteresovani sudija Dabanović nije čak okarakterisao ni faulom, ostavio je Pepića usamljenog u želji da povuče ekipu naprijed i utakmica je bila riješena.

"Moji igrači su već nedjelju na odmoru, pa je nedostatak motiva i želje bio razlog lošoj igri našeg tima. U nastavku sam pružio i šansu nekolicini igrača iz podmlatka, od kojih puno očekujemo naredne sezone", kazao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

Dečić - Petrovac 0:2

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 400. Suidija: Nikola Dabanović. Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Muhović u 23, Vujačić u 73. minutu (Petrovac). Žuti kartoni: Nuhodžić (Dečić).

Dečić: Pavićević 6,5, A. Bećović 5,5, Ramović 5 (Kaljaj), Grbović 5,5, Nelević 5, Nuhodžić 5, Šofranac 5 (Krnić), Pepić 6, Đukić 5, Lekić 6 (E. Bećović), Đoković 5.

Petrovac: Velimirović -, Jovović 6, Čelebić 6, Mikijelj 6 (Stanišić), Novović 6, Nenezić 6, Golubović 6,5, Jovanović 6, Marković 5 (Kacić), Zvicer 5,5 (Vujačić 6,5), Muhović 6,5.

Bonus video: