Falilo im još koje kolo...(foto)

Budućnost nije imala problema protiv omladinaca Sutjeske (3:0), ali iz Budve nisu stigle dobre vijesti - Mogren je savladao Mornar i osvojio titulu zbog boljeg međusobnog skora
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2011. 17:47h

Budućnost, po očekivanju, nije imala problema protiv omladinaca Sutjeske (3:0), ali iz Budve nisu stigle dobre vijesti - Mogren je savladao Mornar i osvojio titulu zahvaljujući boljem međusobnom skoru od Porgoričana. Preciznije, zahvaljujući golu Gluščevića u drugom minutu sudijske nadoknade jesenjeg duela pod Goricom.

Podgoričani, dakle, nisu izgubili titulu danas, ni prošle sedmice, ni prije mjesec dana. Izgubili su je prošle godine, u prvoj polusezoni, u jednom od brojinih kikseva na domaćem terenu. Izabranici Saše Petrovića su drugi dio šampionata odigrali znatno iznad očekivanja, jer je malo ko vjerovao da će se nakon minus pet na polusezoni bodovno izjednačiti sa Mogrenom. Ipak, ona prava, šampionska forma, u kojoj su popadali i osvajač Kupa Rudar i šampion Mogren, vjerovatno stigla prekasno. Titula bi možda bila osvojena, ali da se igralo još koje kolo...

"Prije početka polusezone imali smo dva cilja, da popravimo igru i da afirmišemo mlađe fudbalere. Mislim da smo oba ispunili. I nismo se nadali da ćemo stići razliku Mogrena. Nažalost, nismo uspjeli da je prestignemo. Presudilo je to što su Budvani imali kvalitetniji i iskusniji tim, i ja im od srca čestitam", rekao je trener Budućnosti Saša Petrović, koji je preuzeo tim na polusezoni.

Već od prvog sudijskog zvižduka Budućnost je u naletima torpedovala štrajkom destabilizovanu Sutjesku, koja je sa svega tri prvotimca (braća Dževerdanović i Krivokapić) te osam omladinaca, slikom u najvećem crnogorskom derbiju vjerovatno spala na najniže grane u istoriji.

Domaći fudbaleri bili su i brži, i fizički snažniji, i tehnički jači, pa su bez problema dolazili do protivničkog šesnaesterca. Cicmil je u 9. minutu oprobao glavom (odbrana Bakrača), da bi Vuković u 19. minutu postigao svoj 20. gol u prvenstvu. Nije mu bilo teško da nakon dobrog prijema zakuca loptu u mrežu sa ivice peterca, nakon dobrog prodora i centaršuta Mazića se desne strane.

Podgoričani tu nisu stali, iako su neki očekivali da će makar držati "pod tenzijom" Mornar, u kojeg su se nadali da će zakinuti Mogren, a koji je u slučaju poraza Sutjeske imao osiguran baraž.

Vuković je u 25. minutu opet isprobao udarac iz povoljne pozicije, ali je izblokiran, dok je šut Mugoše glavom koji trenutak kasnije završio tik iznad prečke.

Njih dvojica bili su akteri lijepe akcije i u 31. minutu, kada je Vuković centrirao sa lijeve strane, a Mugoša visoko skočio i efektno šutirao - tik pored stative.

Fudbaleri Sutjeske stidljivo su išli u napad, koristili su i malu opuštenost u domaćim redovima uslovljenu razlikom u kvalitetu, ali su ostajali bez daha ispred protivničkog šesnaesterca. Ipak, meč na najvećoj crnogorskoj areni omogućio je i pojedincima iz mladog nikšićkog pogona da pokažu potencijal, prije svih Darku Zoriću, koji je nosio broj 10...

U 43. minutu Nikšićani su primili i drugi gol - Mugoša je centrirao, a Bošković glavom poslao loptu koja je u visokom luku preletjela golmana Bakrača. No, tada se pročula vijest da je Mogren poveo protiv Mornara, pa je raspoloženje pod Goricom malo i splasnulo...

U nastavku se igralo u još sporijem ritmu, ali je Budućnost nastavila da stvara šanse - Vuković je šutirao dva puta, dvije velike šanse promašio je Mugoša, dok je Bošković pogodio stativu... Sve do 90. minuta, kada je Mugoša lijepim udarcem glavom ipak uspio da postigne gol.

Na kraju, ipak aplauzi - prvo Orahovuc, pa Brnoviću, a onda svim mlađim fudbalerima koji su ove godine doživjeli potpunu afirmaciju i najavili da bi mogli da budu nosioci igre u narednoj sezoni. U finišu, debitovao je i mladi Gazivoda...

Budućnost - Sutjeska 3:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Vuković u 19, Bošković u 43. i Mugoša u 90. minutu. Žuti kartoni: Onguene (Budućnost).

Budućnost: Dragojević 7, Mazić 7, Cicmil 7, A.Orahovac 7 (Gazivoda), Radunović 7, Onguene 7, N.S.Vukčević 7 (Brnović), Bošković 7, S.Orahovac 7 (Golubović 7), Mugoša 7, Vuković 7.

Sutjeska: Bakrač 6, Krivokapić 6, Stijepović 6, N.Dževerdanović 6, Drinčić 6, Ostojić 6 (Vučinić), Jaredić 6, Kosović 6, M.Dževerdanović 6 (Janjušević), Zorić 6,5, Nikolić 6 (Daković).

Galerija

Bonus video: