Još bez dogovora oko Manuela Nojera

Imali smo stvarno dobar razgovor sa Bajernom, blizu smo dogovora oko ekonomske strane ugovora, ali još uvijek nismo odlučili da prihvatimo ponudu - rekao je Piter Piters, direktor Šalkea, za "Bild"
0 komentar(a)
Nojer, Foto: REUTERS
Nojer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.05.2011. 12:11h

Iako se prije skoro mjesec dana tvrdilo da je prelazak Manuela Nojera iz Šalkea u Bajern gotova stvar, od dogovora bar za sada nema ništa.

Kapiten polufinaliste Lige šampiona je izjavio da želi da napusti Gelzenkirhen, u klubu iz Minhena su prihvatili njegove uslove, ali zeleno svjetlo od Šalkea se još čeka.

- Imali smo stvarno dobar razgovor sa Bajernom, blizu smo dogovora oko ekonomske strane ugovora, ali još uvijek nismo odlučili da prihvatimo ponudu - rekao je Piter Piters, direktor Šalkea, za "Bild".

Njemački mediji tvrde da je pitanje momenta kada će ponuda biti prihvaćena, a do tada Šalke želi da pronađe zamjenu za Nojera.

Kandidati za novog čuvara mreže Šalkea su Ralf Farman (Ajntrah Fraknfurt), Kevin Trap (Kajzerslautern), Ron-Robert Celer (Hanover) i Martin Stekelenburg (Ajaks).

Međutim, sportski direktor kluba Horst Helt je izjavio da Šalke ne planira da plati novog čuvara mreže više od tri miliona funti (2,6 miliona eura), a u tu cifru se uklapa samo Farman, koji želi da brani u Bundesligi, nakon što je Anjtraht ispao u niži rang.

Bonus video: