Arsen Venger hoće Žervinja iz Lila

Žervinjo je bio ključni igrač Lila ove sezone u osvajanju titule prvaka Francuske, prve od 1954. godine, a prema francuskim medijima novi šampion neće prisatati da ga pusti za manje od 20 miliona funti (oko 23 miliona eura)
0 komentar(a)
Žervinjo, Foto: REUTERS
Žervinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.05.2011. 11:52h

Menadžer Arsenala Arsen Venger želi da dovede napadača Lila Žervinja, ali samo pod uslovom da prethodno proda Rusa Andreja Aršavina, koji je imao puno problema sa formom u tek završenoj sezoni.

Žervinjo je bio ključni igrač Lila ove sezone u osvajanju titule prvaka Francuske, prve od 1954. godine, a prema francuskim medijima novi šampion neće pristati da ga pusti za manje od 20 miliona funti (oko 23 miliona eura). U januaru je Lil odbio ponude Liverpula i Astone Vile u iznosu od 10 miliona funti.

Venger nema toliko novca na raspolaganju za transfer, pa je zbog toga označio Aršavina, koji je došao iz Zenita 2009. godine za 15 miliona funti, kao igrača koji mi mogao biti prodat da bi se ozbezbijedio novac za reprezentativca Obale Slonovače.

- Ne želim da idem u klub koji ne igra Ligu šampiona, ali ne isklučujem mogućnost ni da ostanem u Lilu - istakao je prije nekoliko dana Žervinjo.

Osim Arsenala, prema informacijama britanskim medija, za 24-godišnjeg napadača interesuju se Totehnem i Everton, ali je teško povjerovati da će izabrati jedan od ova dva kluba.

Žervinju je Lil treći klub u Evropi - prije je nosio dresove Beverena i Le Mana.

Bonus video: