Koentrao: Hoću u Real, najbolji klub na svijetu

Nadam se da u klubu imaju razumijevanje za moju odluku. Takođe, napraviću dobar posao i za Benfiku, jer će dobiti dobro obeštećenje, a i zahvalan sam im na šansi koju sam dobio - rekao je 23-godišnji bek
0 komentar(a)
Koentrao, Foto: REUTERS
Koentrao, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.05.2011. 10:33h

Fabio Koentrao, lijevi bek Benfike i reprezentacije Portugala, je na pripremama nacionalnog tima, ali i dalje mu je u mislima mogući prelazak u Real.

- Hoću u Real, najbolji klub na svijetu, sa najboljim trenerom. Madriđani su jedini klub u koji bi otišao iz Benfike. Dogovor još nije postignut, ali se nadam da hoće uskoro - rekao je Kontrao.

On je istakao da je srećan u Benfiki, ali da je željan novih izazova.

- Nadam se da u klubu imaju razumijevanje za moju odluku. Takođe, napraviću dobar posao i za Benfiku, jer će dobiti dobro obeštećenje, a i zahvalan sam im na šansi koju sam dobio.

Koentrau adaptacija na novu sredinu ne bi bila teška, jer u Realu ima dosta njegovih zemljaka. Na klupi je Žoze Murinjo, a tu su i Kristijano Ronaldo, Pepe i Rikardo Karvaljo.

- Naravno da sam razgovarao sa Kristijanom, Pepeom i Rikardom. I dalje sam igrač Benfike, ali moj interes je da se preselim u Madrid - zaključio je Koentrao.

Nedavno se u španskim medijima spominjalo da je Real spreman da ponudi 25 miliona eura i 24-godišnjeg argentinskog defanzivca Ezekijela Garaja.

Dvadesettrogodišnji bek je ponikao u Rio Aveu, a 2007. godine je potpisao za Benfiku, gdje odmah nije dobio šansu.

Išao je na pozajmice u matični klub, Nacional i Saragosu, a od 2009. se ustalio u prvom timu.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Portugala, a za najbolji tim je debitovao 2009. godine.

Bonus video: