Gabrijel Hajnce napušta Marsej

Mislim na potpuno drgačiji način od vlasnika kluba. Nije u pitanju novac, koji nije sve u životu, već pitanje projekta za budućnost i ambicija - rekao je Hajnce, koji je sa 400.000 eura mjesečne plate, jedan od najplaćenijih igrača Marseja
60 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Hajnce, Foto: REUTERS
Gabrijel Hajnce, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.05.2011. 08:58h

Argentinski veteran Gabruijel Hajnce saopštio je da na kraju sezone napušta redove Marseja. Igrač koji je došao iz Reala 2010. godine tvrdi da ova odluka nema nikakve veze sa finansijama.

- Mislim na potpuno drgačiji način od vlasnika kluba. Nije u pitanju novac, koji nije sve u životu, već pitanje projekta za budućnost i ambicija. Trener Didije Dešamp me uvjerava da klub ima ambicija za narednu sezonu, ali ja vidim da od toga neće biti ništa i zato je bolje da odem. Mislim da time činim uslugu klubu - rekao je Hajnce, koji je sa 400.000 eura mjesečne plate, jedan od najplaćenijih igrača Marseja.

Naredne tri sezone Marsej neće mnogo trošiti na pojačanja, jer je u planju renoviranje stadiona, a to će vlasnike kluba koštati 20 miliona eura.

- Nisma razgovarao ni sa jednim klubom do sada, kao što se pisalo. Želim da se odmorim na kraju sezone, a potom ću razmišljati o novom izazovu - objasnio je Hajnce, koji je prije nekoliko dana povezivan sa Juventusom.

Hajce je u fudbalu od 1996. godine kada je potpisoa za Old Bojs, potom je igrao za Valjadolid, Sporting Lisabon, PSŽ, Mančester, Real i Marsej.

Sa PSŽ-om je osvojio Kup Francuske (2004), sa Mančesterom titulu prvaka Engleske (2007), a sa Realom se okitio španskom titulom i Superkupom (2008).

I u Marseju je nastavio sa trofejima, a riznic je dodao šampionsku krunu 2010. godine i dva Kupa Francuske (2010, 2011).

Član je reprezentacije Argentine od 2003. godine.

Bonus video: