Tuzani rasterećeni, Petrovčani sa imperativom pobjede

Trijumf nam obezbjeđuje zonu baraža, u nekim računicama i direktan opstanak, i pozitivan rezultat se nameće sam po sebi", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2011. 08:58h

Trijumfom u pretposljednjem kolu u Radanovićima (2:0), Dečić je ostvario zacrtani cilj - mjesto u društvu najboljih crnogorskih klubova. Zato će današnji duel pred svojom publikom za Tuzane značiti samo promociju očuvanja prvoligaškog statusa, dok Petrovcu gori pod nogama.

"Konačno smo došli u situaciju koju smo odavno željeli - da opušteno i rasterećeni odigramo makar jedan duel. Prava je šteta što odličan bodovni saldo iz prvog dijela nijesmo iskoristili da ranije obezbijedimo opstanak, kako bi nekoliko fudbalera koji nijesu dobijali šansu imali prilike za to. Ovako, ne znam da li će trener Mladen Vukićević probati dva, tri mlada igrača ili će odlučiti da istrčimo u najjačem sastavu. U svakom slučaju daćemo sve od sebe za novi trijumf, ali je motiv na strani našeg rivala", kazao je kapiten Dečića, Edin Lekić.

Nakon uspješnog starta proljećnje sezone, serije mečeva bez gorčine poraza i sigurne zone, Petrovac je došao u situaciju da u posljednjem kolu i te kako strijepi za prvoligaški status. Izabranici Milorada Malovrazića moraju ostvariti pozitivan rezultat u duelu sa Dečićem i čekati vijesti sa ostalih stadiona.

"Dečić je ekipa koja je prebrinula sve brige oko opstanka, ali nas ta situacija neće i ne može uspavati. Na domaćem terenu su ove sezone pokazali da posjeduju kvalitet i da mogu da se nose sa bilo kojim rivalom. Trijumf nam obezbjeđuje zonu baraža, u nekim računicama i direktan opstanak, i pozitivan rezultat se nameće sam po sebi. Nismo u finišu pružali partije koje se od nas očekuju, ali vjerujem u kvalitet ovog tima i da ćemo biti najbolji kada je najteže", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Dečić - Petrovac

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 17.30 sati.

Dečić (4-5-1): E. Đoković - Ramović, Grbović, Todorović, Nelević Šofranac, Nuhodžić, Đukić, Pepić, Lekić - A. Đoković.

Petrovac (4-4-2): Velimirović - Nenezić, Čelebić, Novović, Mikijelj - Jovanović, Jovović, Marković, Kacić (Muhović) - Zvicer, Vujačić (Kladnik).

Bonus video: