Savić igra protiv Jermenije

Na spisku nema debitanata, dok će se defanzivac Partizana Stefan Savić priključiti ekipi nakon utakmice sa Bugarskom (koju naša A selekcija igra 4. juna pod Goricom)
59 pregleda 0 komentar(a)
Savić, Foto: Savo Prelević
Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2011. 18:45h

Mlada selekcija počinje kvalifikacije za prvenstvo Evrope sa provjerenim snagama, igračima koji su dobili šansu u šest prethodnih provjera. U trećem ciklusu “mladi sokoli” debituju 3. juna u Andori, dok će četiri dana kasnije naša selekcija igrati sa Jermenijom u Jerevanu.

Na spisku selektora Dušana Vlaisavljevića je i A reprezentativac, defanzivac Partizana Stefan Savić. - Savić će nam se pridružiti nakon utakmice sa Bugarima, priključiće nam se u Jermeniji - kazao je Vlaisavljević.

Selektor nije želio da mijenja spisak pred početak zvaničnih mečeva...

- Prethodnih šest prijateljskih utakmica poslužile su nam da steknemo pravu sliku o mogućnosti ove selekcije. Spisak bi bio i širi da omladinska reprezentacija ne igra kvalifikacije. Zbog toga sam ovog puta od mlađih “uzeo” Stefana Mugošu, ali bilo je još interesantnih imena.

Normalno da očekujem da “otvorimo” ciklus sa dvije pobjede. Cilj nam je da napravimo nešto najveće do sada, da na kraju budemo među dva prvoplasirana tima u grupi - kazao je selektor.

U prethodnih šest provjera naša selekcija je ostvarila pobjedu samo protiv Mađarske na debiju u Budimpešti, dok je u posljednjem meču pretrpjela razočaravajući poraz od Makedonije pod Goricom.

U međuvremenu je Vlaisavljevićeva četa remizirala sa Libijom na “Obilića poljani”, kao i sa Portugalom i Maltom na strani, a poražena od Francuske u Klerfontenu.

- Nije nam samo Makedonija bila problematična, nisam zadovoljan ni kako smo igrali protiv Malte. To je, međutim, dobra škola za naše igrače, vidjeli su da bez motiva ne mogu da igraju ni protiv uslovno rečeno najgorih selekcija.

Andora je na sličnom nivou kao Malta, dok je Jermenija u rangu Makedonije. Vjerujem, međutim, da ćemo u naredne mečeve ući motivisano i zabilježiti dobar rezultat - dodao je Vlaisavljević.

Selektor je analizirao Andoru, koja je igrala prijateljsku utakmicu sa Velsom.- Izgubili su nesrećno, nakon nesmotrene reakcije golmana. Ne brine me, ipak, njihov kvalitet, jači smo, siguran sam da ćemo ukoliko budemo imali pravi pristup dobiti utakmicu. Mislim da će nam veći protivnik biti mali teren i ne baš sjajni uslovi za igru - zaključio je Vlaisavljević.

Mladi reprezentativci se okupljaju u nedjelju, odakle će otputovati za Trebinje i obaviti trodnevne pripreme na terenu Leotara. Nakon toga, očekuje ih let za Andoru preko Dubrovnika i Barselone.

Spisak

Na spisku je 21 fudbaler - Golmani: Pavle Velimirović (Petrovac), Nemanja Šćekić (Čukarički), Novica Gačević (Grbalj);

Odbrana: Miloš M. Radulović (Zeta), Radivoje Golubović (Budućnost), Mirko Radišić (Lovćen), Aleksandar Šofranac (Mladost), Stefan Savić (Partizan), Žarko Tomašević (Nasional), Saša Balić (Inter Zaprešić).

Sredina; Velimir Lončar (Mladost), Dejan Bogdanović, Andrija Kaluđerović (Lovćen), Suad Gruda (Gefle), Asmir Kajević (BSK Borča), Marko Vešović (Crvena zvezda).

Napad; Stefan Nikolić (Temišvar), Adis Đoković (Dečić), Ermin Seratlić (Jagielonija), Stefan Mugoša, Darko Nikač (Budućnost).

Bonus video: