Barselona i Mančester junajted igraju za četvrti trofej

Barselona i Mančester junajted igrali su 2009. godine u Rimu u finalu Lige šampiona, kada je španski tim pobijedio sa 2:0 golovima Samjela Etoa i Lionela Mesija.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2011. 10:35h

Fudbaleri Barselone i Mančester junajteda sjutra igraju u finalu Lige šampiona, a igrači i treneri oba tima najavili su veliku borbu za četvrti trofej u najelitnijem evropskom takmičenju.

Finalna utakmica Lige šampiona igra se sjutra od 20.45 na londonskom stadionu Vembli, a oba tima pokušaće četvrti put da osvoje titulu prvaka Evrope.

Više trofeja u tom takmičenju osvojili su Real Madrid - devet, Milan - sedam, Liverpul - pet i Bajern Minhen i Ajaks po četiri.

Barselona i Mančester junajted igrali su 2009. godine u Rimu u finalu Lige šampiona, kada je španski tim pobijedio sa 2:0 golovima Samjela Etoa i Lionela Mesija.

Mesi će i sutra biti u sastavu, a Barselona se uzda u njegovu dobru igru tokom sezone, pošto je na 54 utakmice postigao 52 gola, od kojih 11 u Ligi šampiona. Takođe, imao je i 19 asistencija.

"Igraću kao i uvijek. Nadam se da ću opet biti strijelac u finalu. Ako i ne budem važno je da osvojimo trofej. Moramo da držimo loptu i napadamo, kao i uvek. Moramo da damo sve od sebe", rekao je argentinski reprezentativac.

Barselona je titulu prvaka Evrope osva osvojila u sezoni 1991-1992, a u timu je bio sadašnji trener Pep Gvardiola.

"To je bio važan trenutak za klub, kada smo prvi put na starom Vembliju osvojili trofej. Sada ćemo igrati na novom stadionu – fudbal se vraća kući", rekao je Gvardiola.

U 10 takmičarskih utakmica Barselone i Mančester junajteda oba kluba ostvarila su po tri pobjede, a četiri meča završena su neriješenim rezultatom.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da će njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja ući u sjutrašnji meč, ali da mora da pronađe rešenje za dobru igru protivnika, posebno Mesija.

"Sampouzdanje nam neće nedostajati. Oni su u dobroj formi, imaju sjajan tim, ali nas nisu uplašilil. Moramo da pronađemo rešenje za njihovu igru", rekao je on.

"U sjutrašnjem meču nema favorita, to nije važno. Znam da će moji igrači biti spremni", dodao je 69-godišnji trener.

U prikupljanju informacija o protivniku Fergusonu je pružio pomoć trener Reala Žoze Murinjo. Real je pobijedio Barselonu u finalu Kupa, ali ga je nakon toga Barsa izbacila iz polufinala Lige šampiona.

"Gledao sam Barselonu mnogo ove sezone, ali dobićemo sve informacije, Žoze nam je mnogo pomogao", dodao je Ferguson.

Za 25 godina na Old Trafordu Ferguson je osvojio 27 trofeja, među kojima i dvije titule Lige šampiona, 1999. i 2008. godine.

"Očekivanja su uvijek velika kada igramo u evropskom takmičenju, ali želimo uspjeh jer zavidimo ostalim klubovima na dobrim rezultatima. Želimo da im se približimo", rekao je on.

Veteran Junajteda Rajan Gigs osvojio je dvije titule Lige šampiona, 1999. i 2008. a godinu dana kasnije bio je u timu koji je u finalu izgubio od Barselone.

"Možemo da igramo bolje. U Rimu nismo igrali onako kako znamo. Nadam se da ćemo to ispraviti na Vembliju... U finalu ćemo dokazati da smo dobar tim", rekao je 37-godišnji Gigs.

"Barselona se od tada nije mnogo promijenila, ostala je okosnica tima. Igraju dobro - sa mnogo dodavanja i kretanja, a u timu imaju najvjerovatnije najboljeg igrača svijeta - Lionela Mesija", dodao je Gigs.

Bonus video: