Igrači na jednoj, uprava na drugoj strani

Naš stav je jasan - nećemo igrati protiv Budućnosti. Šta možemo da kažemo o sposobnosti onih koji bi trebalo da nam isplati dvije zaostale plate od mogućih deset?
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 15:09h

Povodom štrajka fudbalera Sutjeske danas je kraj Bistrice održana konferencija za štampu na kojoj su direktor kluba Andrija Vujović i šef stručnog štaba Dragan Mijanović, govorili o trenutnoj situaciji u nikšićkom prvoligašu.

Uglavnom, nakon pet dana neplaniranog odmora nameće se pitanje da li će Sutjeska pokušati da pod Goricom na svježinu učini nešto više ili će, kako sada najavljuju, fudbaleri istrajati u zahtjevima a uprava nemoćna da učini nešto više pomiriti se sa stanjem kraj Bistrice koje ne služ nikome na čast – ni gradu , ni klubu ni fudbalerima.

"Kao direktor kluba nijesam planirao da se javnosti obraćam prije završetka sezone, međutim, novonastale okolnosti su me motivisale da to učinim ranije. Dosadašnji dio šampionata je obilovao isključivo problemima. Svjestan sam da je mnogo više bilo negativnih, nego pozitivnih stvari. Ipak, uspjeli smo bez obzira na sve poteškoće, da kolo prije kraja sezone dođemo u relativno mirnu zonu. U ovom trenutku igranje u baražu za nas je realna opcija. Kada smo pokušali da se skoncentrišemo na meč protiv Budućnosti, jer nam isti može donijeti spas, desile su se, ne mogu reći neočekivane odluke prvotimaca - da prekinu trenažni proces uz postavljanje nekih uslova. Ne želim nikog da optužujem, niti da bilo kome zamjeram nešto, jer imam apsolutno razumijevanje za problem sa kojim se suočavaju momci", kaže Vujović i naglašava:

"Međutim, iskreno sam se nadao, da nećemo doći u ovakvu situaciju prije kraja prvenstva. Vjerujem da će se sve riješiti do utakmice protiv Budućnosti, i da će igrači smoći snage, volje i želje da na pravi način odigraju predstojeću utakmicu. Analiziranje njihovih zahtjeva u ovom trenutku nije primjereno, jer će biti vremena za sve to. Apelujem da zajednički razmisle I da još jednom, kao što smo to radili i do sada, napravimo napor da uspješno privedemo sezonu kraju. Naš kolektiv poštujući FSCG i sva takmičenja koja su pod njihovom organizacijom, ničim neće narušiti regularnost takmičenja, jer će se Sutjeska u subotu svakako pojaviti na stadionu pod Goricom. A da li ćemo kroz baraž ili bez baraža uspjeti da stignemo do cilja ostaje da se vidi", kazao je Andrija Vujović.

Kako sada stvari, Sutjeska će se Budućnosti suprostaviti sa omladincima, jer je izvjesno, kako se spekuliše u izvorima bliskim klubu, da zahtjevi fudbalera uz svo razumijevanje ne mogu biti ispoštovani, jer novca nema, ali ostaje da se vidi šta će biti prioritet - novac ili očuvanje rejtinga kluba?!

O trenutnom stanju strateg Nikšićana Dragan Mijanović kaže:

"Nalazimo se u neugodnoj situaciji, ali šta je tu je. Jedan broj igrača je počeo da trenira. Nadam se da će se i ostali priključiti i da ćemo zajedno istrčati na megdan Budućnosti. Oni koji se ne pojave na treningu, mogu to slobodno da kažem, neće igrati pod Goricom, niti će biti u kombinaciji za baraž utakmice. Ma ko da se suprostavi našem protivniku daće svoj maksimum, jer znamo šta nam znači ta utakmica". kratko je istakao Mijanović.

Igrači ostaju pri svojim zahtjevima - neće igrati protiv Budućnosti

Ako je suditi po današnjem danu, situacija u najpoznatijem nikšičkom sportskom brendu teško će se riješiti. Naime, igrači Sutjeske su odbili razgovor sa gradonačelnikom grada Nebojšom Radojičićem, je im je dosta praznih obećanja.Sa druge strane razočarani su odnosom pojedinaca koji su napočetku štrajka bili uz njih.

"Kada je štrajk počeo na našoj strani su bili šef stručnog štaba Dragan Mijanović, njegov pomoćnik Zoran Radović, i naši saigrači Nikola i Marko Dzeverdanović, odnosno Milorad Krivokapić.Prosto je nevjerovatno da su nakon telefonskog poziva promijenili svoje stavove i da su se vratili na teren. Ta činjenica nas posebno boli jer se osjećamo izdano. Naš stav je potpuno jasan – protiv Budućnosti nećemo igrati. Takođe, nećemo dozvoliti da pojedinci manipulišu sa nama. Šta možemo da kažemo o sposobnosti onih koji bi trebalo da nam isplati dvije zaostale plate od mogućih deset? Neka crnogorska fudbalska javnost sama da svoj sud", istakli su prvotimci koji su iznijeli teret proljećnog dijela šampionata.

Galerija

Bonus video: