Grof: Igrače je birao drugi

"Politika o transferima, na koju nijesam mogao da utičem, glavni je razlog lošim rezultatima Dinama", objasnio je ruskim medijima Božović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 00:28h

Fantastičnim rezultatima sa malim klubovima Amkarom i ugašenom FK Moskvom, izgradio je u Rusiji sjajnu reputaciju. Ipak, sedmicu prije isteka godine rada u moskovskom Dinamu, 20. aprila ove godine Miodrag - Grof Božović je dobio otkaz. O razlozima neuspjeha, naš trener koji će najvjerovatnije od kraja juna preuzeti Rostov, tek je progovorio juče.

"Politika o transferima, na koju nijesam mogao da utičem, glavni je razlog lošim rezultatima Dinama. U klubu je, za sve, odriješene ruke imao izvršni direktor Roman Djakov, koji je u angažovanju igrača štitio interese agencije čiji je klijent najbolji igrač Dinama, Kevin Kuranji. Eto, umjesto da pojačamo sredinu vezistom Ajntrahta, 24 - godišnjim Brazilcem Alvešom Kajom, koojeg sam tražio, dobio sam Zvjezdana Misimovića koji je bio van forme. I to nije sve. Djakov je organizovao sastanak sa igračima i obavijestio ih da će klub umanjiti plate, i to baš pred odmor između dvije sezone. Cilj mu je bio da iz kluba otjera Andreja Voronjina i Igora Sjemšova, koje je konstantno progonio zbog visokih primanja. Želio je umjesto njih da angažuje igrače agencije sa kojom ima dil. I bile su mi vezane ruke u svemu, jer govoriti značilo je narušiti atmnosferu u ekipi, a otići?! E za to je trebalo da ispaltim Dinamu dva miliona, a ja taj novac nemam", objasnio je ruskim medijima Božović.

Ekipa sada postiže bolje rezultate, kako to komentarišete?

"I mi smo igrali jednako dobro, ali je nedostajalo realizacije. Nijsemo igrali ništa gore, i ikona kluba Dmitrij Hohlov je to potencirao prilikom mojeg razlaza sa Dinamom. Govorio je, “imamo igru, a rezultati onda moraju doći”. Ipak, Hohlov je bio usamljen, a ogroman broj ljudi je želio da mi vidi leđa i onda je razlaz bio neminovan. A što se tiče igre, brzo će i to nestati i to iz razloga pada fizičke forme igrača. Treneri sada ne rade po programu za to, a meni se nikada u karijeri nije desio pad forme igrača tokom sezone. Zbog posebnog programa po kojem sam radio. I priče koje će biti nakon mojeg obraćanja, mogu odmah prokomentaristati. Biće karakteiristično ruske - prvo te postave na pijedestal a potom te ubijaju", rekao je Božović ne želeći da se izjasni oko angažmana u Rostovu.

Postoji li još neka razlika između bivših klubova i vođenja Dinama?

Naravno! Igrači Amkara i FK Moskve su bili gladni bilo kakvog uspjeha, dok to nije slučaj sa visoko plaćenim fudbalrima Dinama. Oni su željeli da im se cijene prethodni uspjesi i da im se sve mora posebno objašnjavatii. A meni, kao svim pravim trenerima nije padalo na pamet da nekome objašnjavam zašto nije u ekipi - zaključio je Grof.

I Djakov je imao svoj komentar.

"Božović je našao razloge tek kada mu je ispalaćen i posljednji cent predviđen ugovorom".

Bonus video: