Ponovo će se izmjeriti sa najvećim klubovima u Evropi

FK Malesija učestvovaće na prestižnom međunarodnom turniru u Hanoveruu, gdje će igrati Siti, Inter, Milan, Benfika...
493 pregleda 0 komentar(a)
FK Malesija
FK Malesija

Fudbalski klub Malesija godinama je učesnik prestižnih međunarodnih turnira u mlađim kategorijama.

Pet puta u posljednjih šest godina Malesija je bila učesnik “Turnira za mir” u njemačkom Štutgartu, zajedno sa brojnim velikim evropskim klubovima.

- Sa ponosom mogu da kažem, iako smo mali klub u odnosu na imena njemačkih, francuskih i drugih velikih klubova, da svake godine pravimo izuzetne rezultate, u paklenoj konkurenciji među 108 ekipa učesnica. Iako su naši uslovi skromni u odnosu na Hofenhajm, Bazel, Bordo..., svake godine smo se isticali sjajnim rezultatima, a pretprošle smo čak bili prvi u grupi ispred Austrije iz Beča i njemačkog Darmštata. Na putu do polufinala nas je zaustavio slavni Štutgart - kaže trener i predsjednik kluba David Camaj.

Malesija je i ove godine dobila poziv da učestvuje na prestižnim turnirima - osim tradicionalnog Štutgarta, ekipa će vjerovatno putovati i u Hanover.

- U pitanju je jedan od najjačih turnira Evrope, gdje su učesnici Mančester siti, Milan, Inter, Benfika, Sporting, Lion, Salcburg, Valensija... Naš prijatelj Fric Ratazd nam je poslao pozivnicu i počastvovani smo, jer ovo je nešto što se sanja i dobija jednom u životu. Bez obzira što naš klub finansijski ne stoji baš najbolje, pokušaćemo zahvaljujući našim prijateljima, koji su svake godine uz nas, da od 14. do 17. juna budemo učesnici turnira u Hanoveru - zaključio je Camaj.

Bonus video: