Ko će se sjutra slikati?

"Ja ću se sjutra slikati sa peharom", rekao je u šali trener Rudara Vignjević, a trener Mogrena Milačić mu odgovorio u svom stilu: "Kad ti ga ja uzmem, slikaj se slobodno!"
62 pregleda 0 komentar(a)
Vignjević, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Vignjević, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 24.05.2011. 17:13h

"Ja ću se sjutra slikati sa peharom", rekao je u šali trener Rudara Nebojša Vignjević, a trener Mogrena Brano Milačić mu odgovorio u svom stilu:

"Kad ti ga ja uzmem, slikaj se slobodno!"

Šaljiva razmjena komentara dva trenera prilikom tradicionalnog poziranja ispred trofeja najavili su utakmicu sezone - okršaj Mogrena i Rudara u finalu Kupa, sjutra pod Goricom u 20.15 sati.

Pljevljaci se bore za treći, a Budvani za drugi trofej u najmasovnijem takmičenju. Vignjević želi da stigne rekord (samo je Dejan Vukićević u Crnoj Gori do sada osvojio tri trofeja), a Milačić se nada da će "probiti led" i prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori osvojiti jedan pehar.

Dva tima koja na prvoligaškoj tabeli razdvaja čak 16 bodova, sa podjednakim šansama ulaze u najljepšu utakmicu na crnogorskoj klupskoj sceni.

"Nijedna utakmica u prvenstvu ne može da se poredi sa ovom. Sav ovaj dekor me podsjeća na prošlogodišnje finale protiv Budućnosti, nadam se da ću i nakon meča biti zadovoljan kao i prošle godine", rekao je Vignjević, koji nakon osvajanja duple krune iz prošle sezone ima priliku da postane drugi trener u Crnoj Gori sa tri osvojena trofeja.

Milačićevi motivi su drugačiji - on ima šansu da se raduje u svojoj Podgorici, samo mjesec i po nakon što je preuzeo Mogren.

"Finale Kupa je nešto posebno, utakmica koju priželjkuju svi. I Rudar i mi došli smo do finala zahvaljujući kvalitetu, vjerujem da će se igrati dobar fudbal, da će publika uživati", kaže Milačić.

Prednost Rudara je iskustvo i donekle rasterećenost, na Mogrenovoj strani je individualni kvalitet - složna su oba trenera.

"Mogren je pod većim ptitiskom. Nakon što ih je nadigrala Budućnost, oni imaju samo tri dana da osvoje, ili izgube, oba trofeja. Ali, ne bih rekao da mi nemamo šta da izgubimo. Jednostavno, želimo ovaj trofej i došli smo da ga osvojimo. Mogren je po individualnom kvalitetu favorit, ali bila je i Budućnost prošle godine ", kazao je Vignjević.

Za trenera Mogrena Milačića, favorit je - Rudar.

"Rudar je favorit, ali ne zato što je uigraniji ili bolji. Oni su, jednostavno, imali priliku da budu fokusirani samo na ovu utakmicu, što nije slučaj sa nama. Mi smo igrali protiv Budućnosti, a u subotu igramo sa Mornarom. Moji igrači su glavama i dalje pola-pola na finale Kupa i utakmicu u subotu. Pokušavam da ih potpuno okrenem ka ovom meču i mislim da mi dobro ide", rekao je Milačić, koji će za razliku od meča protiv Budućnosti opet moći da računa na kapitena Grbića i desnog beka Božovića.

Pod znakom pitanja je, međutim, nastup Ćetkovića, koji je protiv Budućnosti nakon duže vremena igrao 60 minuta.

"Ćetković je zdrav, ali je nesperman. Vidjećemo da li će imati potrebu da ulazi", rekao je Milačić.

"Nadam se da će biti potrebe da uđe", dobacio je Vignjević.

"Jezik pregrizao", odgovorio mu je Milačić, uz glasan smijeh.

A kada je šala prošla, Vignjević je naglasio da neće posebno motrititi niti na jednog igrača Mogrena. Opasnost, kako kaže, prijeti sa svih strana.

"Njima su i štoperi opasni, bekovi idu visoko naprijed, opasnost prijeti i iz veznog reda, da ne govorim o napadu. Kada bi se skoncentrisali samo na jednog fudbalera, to bi bilo pogubno, rekao je Vignjević.

Po treneru Budvana, šansa njegovog tima je individualna inspiracija, dok su na strani Rudara tri stvari - kolektiv, spremnosti i fokusiranost.

"Onda, ne mora ni da se igra", dobacio je Vignjević u šali.

"Eh, da ja imam kolektiv kao Rudar, ne bih ni dolazio na ovu konferenciju", poentirao je Milačić.

Utakmica počinje u 20.15 sati, sudi Ranko Spasojević iz Podgorice.

Mogren - Rudar

Podgorica - Stadion pod Goricom. Kapacitet: 12.000. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić i Miloš Radulović (Podgorica). Početak u 20.45.

Mogren (4-2-3-1): Popović - Božović, Simović, Batak, Đokaj - Mirković, Jovanović - Grbić, Matić, Vujović - Ranđelović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - B.Ivanović, Bojić, Adžić, Igumanović - Francišković, Vlahović, I.Ivanović - Useni, M.Jovanović - I.Jovanović.

Bojić za treći trofej u Kupu, Petar Grbić ispunjava san

Kapiten Rudara Veselin Bojić ima priliku da uradi ono što nije nijedan fudbaler iz Crnogorske lige, a vjerovatno i šire – da treći put u posljednje četiri godine osvoji trofej u Kupu.

Bojić se radovao 2008. sa Mogrenom, a prošle sezone sa Rudarom. U oba navrata pala je Budućnost – jednom nakon penala, drugi put u regularnom toku.

“Mogren je blagi favorit, ali nam posljednje izdanje protiv Budvana u Pljevljima daje za pravo da se nadamo. Bili smo bolji, stvorili puno šansi, a primili gol nakon nepaženje i iz jedine prilike koju je protivnik stvorio”, rekao je Bojić, i prihvata da večeras bude obrnuto:

“Volio bih da Mogren napada i promašuje, a mi da osvojimo Kup!

Kapiten Mogrena Petar Grbić kaže da je na putu da ispuni san – igra finale Kupa, u svom gradu. Još samo da podigne trofej…

“Znao sam da je finale Kupa veliki događaj, ali nisam ni slutio da je ovoliko veliki”, rekao je Grbić, ugledavši respektabilan broj novinara na konferenciji za medije.

“Ne bih rekao da smo favoriti, jer je Rudar iskusniji tim, zna kako se osvajaju trofeji, a i odgovara mu kada igra u Podgorici. Ipak, i mi imamo svoje prednosti, dobili smo ih nedavno u Pljevljima, nadam se da ćemo to uraditi ponovo”, zaključio je Grbić.

Milačić o hakeru: Neće me poremetiti

Brano Milačić je u jutarnjim satima, makar na nekoliko minuta, doduše samo za one koji vjeruju u sve što se napiše na internetu, bio bivši trener Mogrena.

Na oficijelnoj prezentaciji budvanskog kluba, koja nije ažužirana dvije godine, osvanula je vijest da je raskinuta saradnja sa Milačićem. Naravno, sve je bilo djelo hakera, koji se našalio u ne baš poželjnom trenurku za budvanski klub.

“Ljudi se zabavljaju na taj način, ali neće me destabilizovati. Iako sam malo otežao, i dalje sam stabilan”, rekao je Milačić, koji je taj gest protumačio kao jednu vrstu pritiska.

“Želim da poručim tim mučenicima da mi u Mogrenu najveću imamo najveću muku kako da se izborimo sami sa sobom, a da sve što dolazi sa strane odbijamo lagano. Naravno, i ovome ćemo se oduprijeti.

Na kraju, Milačić je svoju “smjenu” na internetu doživio i kao simpatičan čin.

“Neka se i mi malo ponašamo evropski”!

Sva finala Kupa

2007: RUDAR – Sutjeska 2:1

2008: MOGREN – Budućnost 6:5 penali (1:1)

2009. PETROVAC – Lovćen 1:0 produžeci

2010. RUDAR – Budućnost 2:1

Bonus video: