Preokret kakav Mančester ne pamti - Pogba i Murinjo odložili Sitijevu žurku

"Nismo željeli da budemo klovnovi, da stojimo ovdje i gledamo šampionsko slavlje", objasnio je Žoze Murinjo veličanstven preokret njegovog tima (od 0:2 do 3:2)
0 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2018. 18:34h

Mančester ne pamti takav gradski derbi, takve emocije, takav preokret.

Šampionska žurka spemala se na "Etihadu", Siti je na poluvremenu vodio 2:0, hladio se šampanjac...

Onda se, gotovo niotkuda, pojavio Pol Pogba. I ugasio svjetlo...

Osporavani Francuz, najskuplji igrač u istoriji slavnog kluba sa "Old traforda", vezista koji je početkom godine dospio na klupu za rezerve, čovjek kome se uoči utakmice narugao i Pep Gvardiola ("nudili su mi ga, ali sam odbio") dokazao se i svom, i protivničkom treneru - za samo dva minuta postigao je dva gola, šokirao i utišao "Etihad".

Nije to, međutim, bio samo Pol Pogba. "Pojavio" se i Mančester junajted, pojavio se i Žoze Murinjo!

Tim i trener koji su osporavani da igraju ultra-defanzivan fudbal, da u derbijima vode računa samo o svom golu, nisu se zadovoljili sa 2:2 na terenu najboljeg tima u Engleskoj, već su rivalu zadali još jedan bolan udarac - defanzivac Kris Smoling je u 69. minutu pogodio za 2:3 i kompletirao nevjerovatan preokret.

"Neki navijači Sitija i dalje stoje na tribinama, kao da ne mogu da vjeruju. Neki su čak i u suzama. Zar je stvarno tako loše kao što izgleda", napisao je izvještač BBC-ja sa stadiona, po završetku meča.

Naravno da nije tako loše za Siti, kao što izgleda danas - "građani" će biti šampioni, dovoljna im je još samo jedna pobjeda (možda na Vembliju protiv Totenhema, možda kod kuće protiv Svonsija), ali je Gvardiolin tim u veličanstvenoj sezoni doživio dva jaka udarca, i to samo u četiri dana.

Prvi će biti mnogo bolniji, ako Siti u utorak ne nadoknadi 0:3 iz Liverpula iz prve utakmice, u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. A ovaj drugi, današnji, bolniji je za navijače, koji su se spremali za najljepšu moguću žurku, protiv gradskog, i najvećeg rivala.

"Nismo željeli da budemo klovnovi, da stojimo ovdje i gledamo šampionsko slavlje. U prvom poluvremenu smo bili očajni, toliko loši da nisam igračima rekao ništa tokom pauze. Svega su bili svjesni. Izašli smo ponovo na teren i zaigrali fudbal. Siti je bio fantastičan cijele sezone, ali smo našli način da ih zaustavimo i da dobijemo utakmicu", kazao je Murinjo, koji je čestitao Sitiju na tituli.

"Tokom sezone nisu prestajali da pobjeđuju. Drugima nisu ostavili mnogo šansi".

Kako će ovakav poraz uticati na Siti uoči revanša sa Liverpulom u utorak - tema je kojom se već bave engleski fudbalski analitičari.

"Specijalan dan za Mančester junajted, umjesto za nas. Ne znam šta je pošlo naopako u drugom poluvremenu - i dalje smo igrali kvalitetno u napadu, možda je trebalo da se branimo bolje. Oni su pronašli svoju igru. Obo je pomalo tužan dan za igrače i navijače, ali moramo da budemo pravi u utorak", kazao je Gvardiola.

Bonus video: