Ferguson: Zaustavićemo Lea Mesija!

"Igrali smo tri puta protiv Barselone od kada je on u timu i naučio sam da nije bitan samo jedan fudbaler. Barsa ih ima mnogo", rekao je Ferguson.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.05.2011. 17:00h

Šanse Mančester junajteda u finalu Lige šampiona biće mnogo veće ako Lionel Mesi bude zaustavljen, zna to i ser Aleks Ferguson koji je gotovo cijelu taktiku za subotu veče podredio tome kako da se omaleni Argentinac vidi što manje na terenu „Vemblija”.

"Igrali smo tri puta protiv Barselone od kada je on u timu i naučio sam da nije bitan samo jedan fudbaler. Barsa ih ima mnogo", rekao je Ferguson.

Iako mu Mesi nije opsesija, najviše je pričao upravo o kvalitetima najboljeg fudbalera današnjice.

"Sigurno da ćemo učiniti sve da ga zaustavimo. Uvijek smo pronalazili rješenje za dobre igrače koje ima protivnik, vjerujem da će to biti slučaj i u ovom finalu. Zapravo, siguran sam u svoje igrače", kazao je Fergi.

Nimalo ga ne brine što je Barselona favorit po kladionicama i što je mnogi vide kao novog vladara Evrope.

"Barsa nije u prednosti, te prognoze ne znače ništa. Na te stvari van terena ne možemo da utičemo, niti želimo. Znam samo da su moji igrači spremni za finale i da će sve da kažu na terenu", pokazao je Škot zube „blau-grani”.

Katalonci su pobijedili Mančester prije dvije godine u finalu u Rimu (2:0, strijelci Samuel Eto i Mesi).

- Ako mene pitate, Barselona je danas bolji tim nego što je bila tada. Prije svega, iskusnija je, ali i ta titula prvaka Evrope je učinila da ekipa bude zrelija.

Šta je ključ pobjede? Menadžer „đavola” je ponudio odgovor.

"Koncentracija, i u odbrani i u napadu. U tom finalu u Rimu smo rano primili gol zbog greške, potom smo imali velike probleme. Sada moramo da budemo pametniji", istakao je Ferguson.

Poređenja u odnosu na finale iz 2009. je pravio i bek Barse Danijel Alveš.

"Ako poredite, vidite sada mnogo jači tim Mančestera, nepredvidiv, izbalansiran. Riječju - Mančester je sada bolji nego što je bio prije dvije godine. Ne znam da li je to zbog toga što je otišao Kristijano Ronaldo, ali Junajted sada djeluje potpuno ujedinjen na terenu", smatra Brazilac.

Ko u subotu osvoji trofej izjednačiće sa Ajaksom i Bajernom, koji imaju po četiri pehara Lige (Kupa) šampiona.

Bonus video: